KOŠARKAŠKA LEKCIJA HRVATIMA: Crvena zvezda pregazila Cibonu u Pioniru!

Novosti online

19. 11. 2022. u 17:42

KOŠARKAŠI Crvene zvezde danas su u okviru ABA lige ugostili zagrebačku Cibonu u hali Aleksandar Nikolić i odneli ubedljivu pobedu rezultatom 92:53.

КОШАРКАШКА ЛЕКЦИЈА ХРВАТИМА: Црвена звезда прегазила Цибону у Пиониру!

FOTO: ABA liga

Crvena zvezda - Cibona 92:53 (21:20, 29:18, 22:8, 20:7)

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd)

Sudije: Uroš Nikolić, Gordan Terlević, Aleksandar Davidov

Crvena zvezda: Vildoza 8, Lazarević, Mitrović 8, Lazić 4, Martin 4, Dobrić 5, Ivanović 10, Nedović 24, Kuzmić 6, Petrušev 14, Topić 2, Bentil 7

Cibona: Radovčić, Perasović, Smajlagić, Majcunić 9, Mazalin 9, Aranitović 10, Baković 3, Kapusta 7, Ljubičić 6, Bundović 9

 

Crveno-beli su na krilima pobede nad Asvelom u Evroligi i predvođeni Duškom Ivanovićem istrčali na parket Pionira u starnoj petorci koju su činili Luka Vildoza, Ognjen Dobrić, Branko Lazić, Ben Bentil i Hasan Martin.

Gost je samo do sredine prve deonice uspeo da igra rezultatsku klackalicu, a onda je šampion Jadrana dodao gas.

Petrušev je igrao verovatno i svoju najbolju četvrtinu od dolaska na Mali Kalemegdan, a njemu se pridružio i Nemanja Nedović. Već sredinom drugog kvartala miljenik delija je imao 12 poena, 4 skoka i dve asistencije, a Zvezda ja stvarala zalihu za miran nastavak.

Kada je ponovo sjajni Nikola Ivanović pogodio dva penala, tim Duška Ivanovića već je bio na velikih +14, a na semaforu je stajalo 42:28. Crveno-beli su sa 12 poena prednosti otišli na veliki odmor, a onda po povratku je podeljena košarkaška lekcija gostima iz Zagreba. 

Zvezda je i u nastavku dominirala u svim statističkim parametrima. Dominacija pod obručima, sjajni procenti šuta, granitna odbrana, a voljni momenat nije opadao ni u trenucima kada je razlika dobrano prelazila 30 poena. Prosto neverovatno je delovalo kako je Ivanović za tako kratak period uspeo da ovako podigne tim. 

Strateg tima sa Malog Kalemegdana rotirao je potom, pružao šansu nekim mlađim igračima, a više nije bilo važno ko je na parketu, prednost je rasla i rasla. Košarkaši Cibone već su počeli da statiraju na terenu i čekaju da glavni arbitar prekine ovo mučno veče po njih.

Najefikasnji akter susreta bio je nestvarni Nemanja Nedović sa 24 poena i dve asistencije. Iza njega je Filip Petrušev sa 14 poena, a uz to je zabeležio i 9 skokova, kao i četiri asistencije. U redovima gostiju jedini dvocifreni bio je Aleksandar Aranitović, bivši košarkaš Crvene zvezde, ali i Partizana, koji je postigao 10 poena.

Standings provided by Sofascore

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!