AMERI NE MOGU DA VERUJU: Nikola Jokić "uhapšen" (VIDEO)

Novosti online

25. 10. 2022. u 09:28

NIKOLA Jokić ni sam nije mogao da sanja šta će mu se desiti u Portlandu.

АМЕРИ НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић ухапшен (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Na to gostovanje Denver nagetsi su došli veoma orni. Sa razlogom.

Posle meča sa Golden Stejtom (u kome su Nagetsi uz dramu nokautirali aktuelnog šampiona), uspeli su da, uz samo nekoliko sati sna zbog noćnog putovanja u svoj grad, pobede i Oklahomu, i to uz ulazak Jokića u istoriju NBA lige.

Činilo se da bi divizijski derbi sa Portlandom mogao da protekne uz novu dobru partiju Denvera, koji je delovao impresivno u sedmici za nama, ali...

Portland je ne samo nokautirao Denver, uz fantastične partije i Anfernija Simonsa (dao je samo u trećoj deonici šest trojki, te 22 poena u tom periodu meča) i Demijana Lilarda, a Jokić je zaustavljen kao nikada pre.

Tačnije, njegov učinak od samo devet poena (i svega četiri šuta na celom meču!) je najgori koji je imao otkad su počele njegove dve uzastopne MVP kampanje:

Poslednji put je na tako niskom košgeterskom nivou bio upravo u Portlandu, 27. februara, ali je tadašnjih osam poena (uz čak 18 skokova i 11 asistencija) postigao u deklasiranju Trejlblejzersa sa 32 razlike, pa nije ni bilo razloga da se košgeterski ističe.

U žargonu igre pod obručima, fantastična odbrana na nekom pojedincu se ponekad nazove i "hapšenje", ali ovoga puta nije baš Jusuf Nurkić bio jedini koji je Jokića "hapsio". 

Sudijski kriterijum je bio takav da su se i američki novinari čudili šta se to dešava na parketu, jer Srbin od odluka arbitara nije mogao da se razmahne. U jednom trenutku je i sam počeo da se smeje šta mu rade...

- Jokić sada pruža isti šou sudijama koji su oni priređivali njemu. Arbitri mora da nisu prepoznali aktuelnog MVP-ja ili su ga, prosto, greškom zamenili za čoveka kog je on bukvalno zamenio (u ekipi) - poručila je novinarka Džejna Garsija, misleći na kriterijum koji je više godio Jusufu Nurkiću, igraču koga je upravo Jokić u Denveru istisnuo iz startne petorke, pa je on promenio klub i otišao u Portland.

- Mogu da vam kažem da su sudije apsolutno držale Jokića van igre na ovoj utakmici. Ima pet prekršaja, a Nurkić kao lud lažira da je fauliran - poručio je jedan od američkih jutjubera koji prate ekipu Denvera, sa nadimkom "Swipa".

Bilo kako bilo, Nagetsi su doživeli bolan udarac, i to možda još i veći nego kada je Denver u prvoj utakmici deklasiran od (po mnogima najslabije ekipe u ligi) Jute.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023

Posle tri odigrane utakmice, Nikola Jokić je imao nestvarne proseke od 24 poena, uz 10,7 skokova, 9,7 asistencija po meču, i to uz šut od 62,5% iz igre (čak 50% kada su u pitanju trojke), te 86,4% sa slobodnih bacanja. A kada se tome dodao i učinak protiv Portlanda, proseci su mu spali na 20,3 poena, 10,3 skoka i 9,5 asistencija.

Raspored utakmica Denver nagetsa

Denver će dočekati Los Anđeles lejkerse u četvrtak od četiri ujutru po našem, srednjoevropskom vremenu, a onda će dočekati Jutu, u subotu od 3 sata. Zatim slede dva gostovanja - Lejkersima u ponedeljak u 3.30 i Oklahomi (petak, 2), a potom će Denver ugostiti San Antonio (nedelja, 3).

NBA liga - tabela

BONUS VIDEO: Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna