"DELIJE" U TRANSU: Trener KK Crvena zvezda slučajno otkrio fantastičnu vest za klub s Malog Kalemegdana

Novosti online

24. 10. 2022. u 21:37

CRVENA zvezda je ostvarila i treću pobedu u ABA ligi, savladavši posle preokreta ekipu FMP-a u trećem kolu regionalnog nadmetanja, posle čega se desila jedna zanimljiva scena.

ДЕЛИЈЕ У ТРАНСУ: Тренер КК Црвена звезда случајно открио фантастичну вест за клуб с Малог Калемегдана

Aba liga / Dragana Stjepanovic

Nakon što je uz odličnu partiju Nikole Ivanovića, ali i izvrsnu minijaturu najnovijeg pojačanja, Luke Vildoze, Zvezda posle preokreta savladala FMP, njen trener Vladimir Jovanović seo je pred novinare da porazgovaraju i o ovom meču, i onome što sledi.

Jedno od pitanja za stratega kluba sa Malog Kalemegdana bilo joe zašto se njegovoj ekipi dešava da usred meča odjednom počne da igra lošije nego tada, odnosno zašto se naprasno dogodi pad u igri.

Jovanović je to objasnio činjenicom da su, zbog kadrvoskih problema u timu, pojedini ovosezonski mečevi odigrani bez ijednog plejmejkera, a onda je, sasvim nehotice, otkrio i da se možda i najzvučnije letošnje pojačanje, reprezentativac Srbije Nemanja Nedović, konačno priključio ekipi.

- Pa (toliko nismo kompletni), da se nama jedan Nedović tek juče priključio u radu s ekipom - otkrio je trener Zvezde, navevši potom i da Dalibora Ilića takođe nema na utakmicama, zbog dislokacije prsta usled kog je i on tek juče, u nedelju, prvi put trenirao sa saigračima posle dužeg vremena.

Upitan nešto kasnije da pojasni situaciju oko Nemanje Nedovića, Vladimir Jovanović je ovako odgovorio:

- Nedović je juče odradio prvi trening s ekipom, danas je takođe, jutros tačnije, trenirao, a sutra će opet trenirati s timom. I, do kraja nedelje će trenirati normalno. Ja se nadam da on može da bude u ekipi već za Bajern (evroligaški meč, koji je na programu u petak u Beogradu). Nadam se bar. Da li će tako i biti, videćemo. Ali, nemojte da očekujete da će Nedović protiv Bajerna, ako i bude u timu, da će on igrati 35 minuta i da će sam da pobedi bilo koga. To je nemoguće! On mora pažljivo da se uvodi i da se vodi računa prvo o njegovom zdravlju, kao i o zdravlju svakog drugog igrača, jer su nam oni najbitniji. Ne znači nam jedna utakmica, ako izgubimo nekog na neki dugi period. To je sad bila situacija s Vildozom. Ja bih bio najsrećniji da je on mogao danas da odigra 30 minuta - rekao je Jovanović, podsetivši tako novinare na uvodni deo konferencije, u kome je rekao da je Argentinac ostavio sjajan utisak, dokazao da će biti prvo pojačanje, iako zapravo i nije trebalo da igra, zbog stanja povrede, ali je stisnuo zube i pomogao ekipi da pobedi.

Nemanja Nedović / FOTO: N. Paraušić

Nemanja Nedović će, sa druge strane, izuzetno značiti ovoj ekipi crveno-belih, koja upravo upada u "crne minute" zbog problema sa organizacijom napada, a 31-godišnji bek će i te kako tada biti od koristi, kako zbog svog ogromnog talenta, tako i zbog iskustva:

Iz Zvezde je 2012. otišao u Lijetuvos Ritas, igrao potom za Golden Stejt Voriorse u NBA ligi, te za Valensiju, Malagu, Olimpiju iz Milana i Panatinaikos.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je olimpijsko srebro u Rio de Žaneiru 2016. godine, a od klupskih trofeja je osvojio Evrokup s Malagom, Superkup Italije s Olimpijom iz Milana, te triplu krunu u Grčkoj s Panatinaikosom 2021.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori