DOBIJA LI TO SRBIJA SJAJNE VESTI? Nazire se kraj rata Evroliga - FIBA, pomeren evroligaški meč zbog reprezentacija!

Novosti online

21. 10. 2022. u 21:27

IZGLEDA da bi "rat" na relaciji FIBA - Evroliga mogao da se okonča, što bi veoma značilo i reprezentaciji Srbije pred preostale utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

ДОБИЈА ЛИ ТО СРБИЈА СЈАЈНЕ ВЕСТИ? Назире се крај рата Евролига - ФИБА, померен евролигашки меч због репрезентација!

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Ovome najbolje svedoči potez na koji su se odlučili Olimpija Milano i Virtus iz Bolonje.

Naime, oni bi u elitnom takmičenju trebalo da igraju u petak 11. novembra, a tog dana Italija igra protiv Španije u kvalifikacijama za Mundobasket. Zbog toga su ova dva evroligaša odlučila da meč pomere za sredu, tačnije dva dana ranije od prvobitnog termina.

Ovo se ne tiče mnogo Srbije, pošto od svih igrača jedino Miloš Teodosić bi mogao da nastupi za "orlove", no veliko je pitanje da li će se on ikada ponovo naći na spisku Svetislava Pešića, koji ga nije vodio na Evrobasket.

Bez obzira na to, sve ovo bi moglo da bude dobra osnova i poruka ostalim klubovima da se odluče na isti korak.

Što se naših ekipa u Evroligi čije je predsednik od nedavno Dejan Bodiroga tiče, Partizan 10. novembra gostuje Olimpijakosu, a Zvezda ekipi Fenerbahčea.

Podsetimo, Srbija će 11. novembra gostovati Velikoj Britaniji, pa bi još neko pomeranje evroligaških utakmica onih klubova u kojima ima naših reprezentativaca - izuzetno značilo "orlovima", koji, kako sada stvari stoje, niti mogu da računaju na svoje NBA asove, niti na evroligaške.

Srbija je sa učinkom 3-3 trenutno treća (iza Letonije koja ima 5-1 i Grčke koja je na 4-2), a samo tri ekipe i idu iz grupe na Svetsko prvenstvo. Iza "orlova" su Belgija, takđe sa učinkom 3-3, opasna Turska sa 2-4, te Velika Britanija sa 1-5.

BONUS VIDEO: Ovako su "delije" dočekale Dejana Radonjića kao trenera Panatinaikosa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!