AU, KAKAV OBRAČUN KARIJA I "KRALJA": NBA liga se vratila i to na neverovatan način (VIDEO)

Novosti online

19. 10. 2022. u 08:17

NBA liga se konačno vratila, a na početku odmah spektakl. Golden Stejt voriorsi pobedili su tim Lejkersa 123:109 u utakmici prvog kola nove NBA sezone.

АУ, КАКАВ ОБРАЧУН КАРИЈА И КРАЉА: НБА лига се вратила и то на невероватан начин (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što su im svečano uručeni šampionski prstenovi koje su osvojili prethodne, branioci trofeja upisali su na svom terenu prvi trijumf u novoj sezoni NBA lige, pošto su ubedljivo pobedili Lejkerse.

Košarkaši Golden Stejta dozvolili su protivnicima da povedu sa dva poena razlike samo na početku meča, da bi veoma brzo preuzeli rezultatsku prednost, koja je već polovinom prve četvrtine prvi put postala dvocifrena.

Uspeli su Lejkersi da se vrate i izjednače, ali su Voriorsi kontrolisali igru i dobili prvu četvrtinu rezultatom 25:22, nakon čega je prednost nastavila da raste.

Vodili su igrači Stiva Kera i nakon 20 minuta igre (59:52), a u trećem kvartalu su praktično već osigurali pobedu pošto su postigli 32, a primili samo 19 poena.

Bilo je u jednom trenutku i plus 27 za Golden stejt, a u poslednji period igre ušli su "ratnici" sa komotnih 20 poena prednosti, što Lejkersi do kraja utakmice nisu uspeli ozbiljnije da ugroze.

Najefikasniji igrač na meču bio je Stef Kari koji je za 33 minuta na parketu ubacio 33 poena, uz sedam asistencija, šest uhvaćenih i četiri ukradene lopte.

Karija je sa 20 poena i šest skokova pratio Endrju Vigins. Klej Tompson je postigao 18 poena uz pogođene dve trojke iz šest pokušaja, dok je Džordan Pul brojao do 12.

Lebron Džejms koji je zabeležio dabl-dabl u dresu Lejkersa - zabeležio je 31 poen i 14 skokova, uz osam asistencija.

Entoni Dejvis je postigao 27 poena uz šest uhvaćenih lopti, dok je Rasel Vestbruk takođe imao dabl-dabl učinak - 19 poena i 11 skokova. U sastavu iz Los Anđelesa dvocifren je bio i Kendrik Nan sa 11 poena.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona