UDOKA SUSPENDOVAN: Trener Bostona godinu dana van terena zbog afere sa koleginicom

Tanjug

23. 09. 2022. u 10:13

BOSTON Seltiksi suspendovali su trenera Imea Udoku na godinu dana zbog kršenja klupskog pravilnika, potvrđeno je na zvaničnom sajtu NBA lige.

УДОКА СУСПЕНДОВАН: Тренер Бостона годину дана ван терена због афере са колегиницом

FOTO: EPA

Udoka je imao seksualne odnose sa koleginicom, što je po statutu Bostona zabranjeno, a kada je afera isplivala u javnost bilo je jasno da trenera Seltiksa očekuje suspenzija.


Američki mediji preneli su da se i letos znalo za ljubavnu vezu dvoje kolega u timu, ali je Udoku čelnicima Seltiksa prijavila neimenovana ženska osoba.

Interna istraga završena je sastankom na kom su prisustvovali Udoka, generalni menadžer Bred Stivens i vlasnici ekipe iz Masačusetsa.

- Želim da se izvinim igračima, navijačima i čitavoj zajednici Seltiksa, ali i svojoj porodici jer sam vas sve izneverio. Žao mi je što zbog mene prolazite kroz sve ovo i prihvatam klupsku odluku. Zbog poštovanja prema svima, neću dalje komentarisati situaciju - izjavio je Udoka za ESPN.

Ekipu Bostona u narednoj sezoni vodiće Džo Macula, koji je bio asistent glavnog trenera.

Seltiksi su predvođeni Imeom Udokom prošle sezone došli do finala NBA lige u kom su poraženi od Golden Stejt voriorsa sa 4:2 u seriji.

Amerikanac je u karijeri bio pomoćni trener San Antonija, Filadelfije i Bruklina, pre nego što je 2021. postao glavni trener Bostona.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna