"SAMO DA SRBIJA POBEĐUJE" Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović raspoloženi pred poslednje mečeve orlova u Ligi nacija

Đ. SAMOILOVIĆ

23. 09. 2022. u 10:04

SRPSKI fudbalski reprezentativci okupili su se početkom nedelje u Staroj Pazovi na poslednjim pripremama pred mečeve završna dva kola Lige nacija, koje će igrati protiv Švedske u Beogradu (24. septembar) i Norveške u Oslu (27. septembar).

САМО ДА СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ Душан Влаховић и Страхиња Павловић расположени пред последње мечеве орлова у Лиги нација

FOTO: M. Vukadinović

Među "orlovima" vlada sjajno raspoloženje, iz onoga što se da primetiti jedva su čekali da budu svi na okupu. Utisak je da su hemija i atmosfera među reprezentativcima na velikom nivou i da će ti međuljudski odnosi biti jedna od pokretačkih snaga sastava Dragana Stojkovića Piksija, koji će ciljati dve pobede protiv Skandinavaca, a samim tim i prvo mesto u grupi 4 Lige B.

- Uvek sa ogromnim zadovoljstvom dolazim da reprezentujem svoju zemlju i ne obazirem se previše na činjenicu ko se nalazi na suprotnoj strani terena. Važno je samo da Srbija pobedi - kaže Dušan Vlahović.

Golgeter Juventusa biće među "orlovima" prvi put još od prošle godine i poslednjeg ciklusa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Jedva sam čekao da ponovo budem u Staroj Pazovi. Imao sam neke fizičke probleme, Mister mi je uvek izlazio u susret i moram da mu se zahvalim što mi je pomogao da na najbolji mogući način saniram povredu. Dolazio sam i tokom procesa oporavka da bodrim drugove i to je minimum onoga što sam u datom trenutku mogao da učinim za svoju reprezentaciju - dodaje Vlahović.

Nema dilemu srpski špic kakve su ambicije "orlova" u mečevima sa Šveđanima i Norvežanima.

- To nam je imperativ, da se takmičimo sa najboljima. Biće dve veoma teške utakmice protiv dve odlične ekipe. Idemo da damo sve od sebe, da pobedimo i igramo naš fudbal sa prepoznatljivim stilom - dodaje centarfor "stare dame".

Kako kaže, ne misli o tome da će možda on jednog dana prevazići rekord Aleksandra Mitrovića po broju golova u reprezentaciji.

- Jeste Mitar naš najbolji strelac svih vremena i ne razmišljam o obaranju njegovog rekorda, pre svega što je rano. Mada mi to nije ni važno, jer želim samo da ekipa igra što bolje i da mi izgledamo dobro. Rekordi me ne zanimaju, tu sam da budem u službi ekipe. Ako jednog dana možda i dođem do rekorda, biće lepo, nije mi prioritet - istakao je Vlahović.

Sličan rezon ima i Strahinja Pavlović, štoper koji je od letos član Red bul Salcburga.

Popularni Kalaba bio je neizostavni član reprezentativnih okupljanja čak i kada je kuburio sa minutažom u Bazelu, Monaku i Brižu. Ipak, odlaskom u Mocartov rodni grad, čini se da je pronašao pravu sredinu za razvoj i napredak.

- Mnogo mi znači poverenje selektora Stojkovića. Čak i u periodu kada nisam igrao puno u svom klubu, dobijao sam poziv u A reprezentaciju i uvek dolazio da pružim sve od sebe i doprinesem pozitivnom rezultatu - kaže Pavlović i osvrće se na činjenicu da će poslednji meč na domaćem terenu pred Svetsko prvenstvo "orlovi" odigrati pred decom mlađom od 14 godina.

- Velika je šteta to što protiv Švedske ne može da bude pun stadion, ali sam siguran da će nam deca iz osnovnih škola i školica fudbala prirediti divan ispraćaj na Svetsko prvenstvo. Cilj nam je da u poslednje dve utakmice osvojimo maksimalnih šest bodova i da izborimo plasman u A grupu Lige nacija. Naravno, to će nam značiti i zbog narednog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)