MILOJEVIĆ PRIČAO ŠVEĐANIMA O PRITISKU, TEŽINI POSLA... "Ne prašta se ni poraz od najboljih"

Đ. S.

23. 09. 2022. u 09:28

KADA je krajem avgusta Miloš Milojević dobio poziv sa "Marakane" da preuzme ekipu nakon ispadanja iz plej-ofa za Ligu šampiona, malo je reći da je bio iznenađen.

МИЛОЈЕВИЋ ПРИЧАО ШВЕЂАНИМА О ПРИТИСКУ, ТЕЖИНИ ПОСЛА... Не прашта се ни пораз од најбољих

FOTO: M. Vukadinović

Po sopstvenom priznanju, to nije bilo nešto što je očekivao, ali jednostavno, to je bio poziv koji se ne odbija. Ubrzo potom, postao je svestan težine domaće klupe na stadionu "Rajko Mitić", o čemu je, između ostalog, pričao za švedski Footballskanalen.

- Druga vrsta pritiska u odnosu na Švedsku. Druga je kultura i drugačije emocije. Crvena zvezda je najveći klub na Balkanu, a svi znamo koliko su strastveni fudbaleri sa Balkana. Zvali su me kada sam se odmarao na Ribersborgstrandenu. To nije bila opcija sve do prvog poziva Dejana Stankovića, a potom i direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića - kaže Milojević.

Objasnio je i kako je doneo odluku da zameni Dejana Stankovića, kojem je godinu dana bio pomoćnik, pre nego što se vratio u Švedsku da bude glavni trener.

- Nije bilo planirano ili nešto na šta sam ja bio spreman. Ali u životu imate dva izbora, ili skočite u voz i vidite kako ćete uspeti da ga kontrolišete ili okrenete glavu i kažete "neću". Ja sam više za prihvatanje izazova - dodaje mladi stručnjak.

Pojasnio je Šveđanima i kako se u Zvezdi funkcioniše, naročito pod pritiskom velikih očekivanja.

- Cilj je da se pobedi u svakom takmičenju. Znam da zvuči smešno, ali ako bi se Zvezda suočila sa timom sastavljenim od najboljih svetskih igrača, naš cilj bi bio isti. Bilo bi neoprostivo da izgubimo taj meč - podvukao je Milojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a