KOGA ČEKA SRBIJA U OSMINI FINALA? Hrvati kukaju: " Sada nam prete Srbi!" Ovo su sve kombinacije pred poslednje kolo po grupama

Novosti online

07. 09. 2022. u 09:35

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je pobedom nad Izraelom overila plasman u osminu Evrobasketa i gotovo sigurno prvo mesto u grupi D. Poslednje kolo po grupama daće odgovor na pitanje s kim će orlovi igrati za plasman u četvrtfinale. Kombinacija ima prilično jer je u grupi C, s kojom se ukršta "naša" grupa, sve moguće.

КОГА ЧЕКА СРБИЈА У ОСМИНИ ФИНАЛА? Хрвати кукају:  Сада нам прете Срби! Ово су све комбинације пред последње коло по групама

FOTO: Tanjug/AP

Tamo je Grčka u sličnoj situaciji kao Srbija u grupi D. Kolo pre kraja ima sve pobede a tako će verovatno i ostati pošto je poslednji protivnik "klana Adetokumbo" nejaka Estonija.

Sa Grcima se, dakle, sigurno nećemo sastati, pošto prvi ide na četvrtog, a mi smo u najgorem slučaju drugi.

Poznato je i da će od drugog do četvrtog mesta biti plasirane Italija, Ukrajina i Hrvatska.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Italijani igraju sa Velikom Britanijom i pobeda ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.

Međutim, i u slučaju trijumfa, azuri bi mogli da padnu na četvrto mesto. Da bi se to desilo Hrvatska mora da pobedi Ukrajinu, ali sa manje od 18 poena razlike. Ukoliko "kockasti" pobede sa većom razlikom, četvrta će biti Ukrajina.

Ako Ukrajinci pobede Hrvate, poslaće ih direktno na Jokića i drugove, što se nimalo ne dopada tamošnjoj košarkaškoj javnosti.

- Hrvatska u novoj drami ostala bez pobede uprkos fantastičnom Bogdanoviću! Sada nam preti Srbija - piše zagrebački Jutarnji list.

Sve će biti poznato sutra kada se igraju mečevi poslednjeg kola u grupama C i D. Hrvatska i Ukrajina igraju od 14.15, tako da ćemo i mi i Italijani znati više o potencijalnim rivalima do početka utakmica u kojima igramo naše mečeve.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU