AMERI OVO NISU OČEKIVALI: Ovogodišnji saigrač Nikole Jokića se preselio u Rusiju

Novosti online

22. 08. 2022. u 18:59

NIKOLA Jokić je bio i ostao vođa Denver Nagetsa na parketu i van njega, uprava kluba se pobrinula da ga obraduje brojnim pojačanjem u letnjem prelaznom roku koji traje još mesec dana, a jedan ovogodišnji NBA saigrač srpskog asa - karijeru nastavlja u Rusiji.

АМЕРИ ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Овогодишњи саиграч Николе Јокића се преселио у Русију

FOTO: AP

U pitanju je Džejms Enis, koji je u januaru ove godine potpisao kratkotrajni ugovor s Nagetsima.

On je za Denver odigrao tri utakmice tokom januara, a sada je rešio da karijeru nastavi u KK Samara, ruskim klubom s kojim je potpisao ugovor.

Ovaj 32-godišnji krilni košarkaš je, po napuštanju Nagetsa, igrao za Hapoel Haifu iz Izraela, a 2014. je bio šampion Australije, posle čega se preselio u NBA.

U najjačoj ligi sveta nastupao je za Majami, Memfis, Detroit, Hjuston, Nju Orleans, Filadelfiju, Orlando, Bruklin, Klipertse i, konačno, Denver. 

Ukupno, Enis je odigrao 395 utakmica u ligaškom delu NBA, sa prosecima od 6,7 poena i 3,3 skoka, a 22 plej-of meča ostvarivao je 7,6 poena po takmičarskom nastuput, te 4,4 skoka.

Devet pojačanja za Jokića i Denver


Kentavius Koldvel-Poup, Iš Smit i Brus Braun su bili uvodni trio pojačanja za klub iz Kolorada čiji je vođa Nikola Jokić, a dolazak zlatnog centra američke reprezentacije uvećao je broj novajlija na četiri.

Tu su zatim i tri nova momka - s drafta (bek Kristijan Braun, koji je bio triput srednjoškolski šampion, a jednom i NCAA prvak tokom svojih koledž dana, te bek/krilo (a odličan defanzivac) Pejton Votson, kao i zanimljivo centarsko rešenje, Francuz Ismael Kamagate), osmo pojačanje je Australijanac Džek Vajt iz Melburna, a deveto Džastin Tilman, član idealne petorke Razvojne NBA lige iz prošle sezone.

Naravno, možda Denver nema baš najjači tim u ligi, ali jedan od najzanimljivijih - ima svakako. Uostalom, predvodi ga dvostruki uzastopni MVP, a vraćaju se dva ključna "šrafa", Marej i Porter Junior. Uz pomenuta pojačanja, ali i igrače kao što su Aron Gordon i "Bizi" Bouns, biće to izuzetno interesantna ekipa u sezoni koja predstoji.

Nova NBA sezona počinje 18. oktobra, i to utakmicom Golden Stejt Voriors - Los Anđeles Lejkers.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije