BIVŠI ZVEZDIN IGRAČ NAPADA SRBIJU! Promenio pasoš, pa se našao na spisku selektora Španije

Novosti online

28. 07. 2022. u 16:53

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo, saopštio je danas širi spisak igrača koji će konkurisati za tim na predstojećem Evrobasketu, a na njemu se nalazi i bivši košarkaš Crvene zvezde Lorenzo Braun.

БИВШИ ЗВЕЗДИН ИГРАЧ НАПАДА СРБИЈУ! Променио пасош, па се нашао на списку селектора Шпаније

FOTO: KK Crvena zvezda

Američki plejmejker dobio je španski pasoš kako bi mogao da nastupa za aktuelne prvake sveta na evropskom šampionatu, a protiv odluke da igra za Španiju bio je dobar deo tamošnje javnosti, uključujući i kapitena nacionalnog tima Rudija Fernandeza.

Lorenco Braun foto: N. P.


Na spisku selektora Serđa Skariola nalaze se 22 košarkaša: Alberto Abalde, Ektor Alderete, Ðonatan Bareiro, Dario Brizuela, Lorenzo Braun, Kino Kolom, Alberto Dijaz, Haime Fernandez, Rudi Fernandez, Usman Garuba, Fran Gvera, Huanćo Ernangomez, Vili Ernangomez, Serhio Ljulj, Ćabi Lopez-Arostegi, Huan Nunjez, Ðoel Para, Haime Pradilja, Sebas Saiz, Migel Salvo, Jankuba Sima i Santi Justa.

FOTO: AP

Podsetimo, evropsko prvenstvo u košarci na programu je od prvog do 18. septembra, a "crvena furija" će se takmičiti u A grupi sa domaćinom Gruzijom, Belgijom, Bugarskom, Turskom i Crnom Gorom.

Velika je verovatnoća da će Španci na svom putu ka vrhu Starog kontinenta naleteti na našu selekciju. Pa će Lerenco Braun imati veliki motiv da ljubiteljima košarke u našoj zemlji pokaže svoje kvalitete, koji nisu bili prepoznati na pravi način, među pristalicama Crvene zvezde.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a