OGLASILA SE I EVROLIGA: Crvena zvezda sledeće sezone u najjačem kontinentalnom takmičenju, a šta je sa Partizanom...

Novosti online

07. 06. 2022. u 11:11

KOŠARKAŠI Crvene zvezde odbranili su titulu u ABA ligi pošto su u petom, odlučujućem meču finala savladali sinoć večitog rivala Partizan sa 80:77 (18:20, 15:17, 26:21, 21:19) i slavili sa 3:2 u seriji.

ОГЛАСИЛА СЕ И ЕВРОЛИГА: Црвена звезда следеће сезоне у најјачем континенталном такмичењу, а шта је са Партизаном...

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su tako došli do treće uzastopne titule u regionalnom takmičenju, šeste u poslednjih osam godina i mesta u Evroligi. 

Oglasili su se i iz najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, na svom sajtu su postavili izveštaj sa meča pod naslovom "Zvezda osvojila ABA ligu, izborila kartu za Evroligu".

Ovime je Evroliga potvrdila da će crveno-beli biti deo elite naredne sezone. Naime, šampion nije imao zagarantovano mesto, već Evroliga dodeljuje specijalnu pozivnicu jednoj ekipi iz ABA lige koja ima sigurno mesto za jedan klub.

Kako će tačno izgledati elitno takmičenje naredne sezone još uvek je teško pretpostaviti. Za sada, trebalo bi da ima 18 učesnika. Među njima je 12 timova sa dugogodišnjom licencom: Barselona, Real Madrid, Baskonija (Španija), Olimpijakos, Panatinaikos (Grčka), Efes, Fenerbahče (Turska), Makabi Tel Aviv (Izrael), Milano (Italija), Žalgiris (Litvanija), Bajern Minhen (Nemačka) i Asvel (Francuska).

Nosilac dugogodišnje licence je i moskovski CSKA, ali je pitanje hoće li ovaj tim dobiti dozvolu da se takmiči naredne sezone. Pominjala se čak mogućnost da “armejci” domaće mečeve igraju u Beogradu. Za sada, realnije je da se njihovo mesto popuni specijalnom pozivnicom.

Dva mesta kroz Evrokup izborili su Monako (Francuska) i Virtus (Italija). Jedno je bilo rezervisano za Bundesligu, a ono će pripasti Albi, a drugo za ABA ligu, čiji će predstavnik biti Crvena zvezda (Srbija).

Za sada, zvanično postoje dve specijalne pozivnice. Verovatno će ih biti i tri, ukoliko Moskovljanima ne bude dozvoljeno da igraju. Kandidata je mnogo… Među najozbiljnijima je svakako Partizan, ali je veliko pitanje kako će Evroliga gledati na dva predstavnika iz istog grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona