VEROVALI ILI NE: Srbija dobija novog protivnika na Svetskom prvenstvu!

Novosti online

02. 06. 2022. u 15:15 >> 15:48

SVETSKA košarkaška federacija (FIBA) saopštila je da selekcija Nigerije neće nastupiti na Svetskom prvenstvu za košarkašice u Australiji.

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Србија добија новог противника на Светском првенству!

FOTO: KSS

Mundobasket se održava od 22. septembar do 1. oktobar 2022, a u B grupi, u kojoj su Srbija, Francuska, Australija, Kanada i Japan, mesto Nigerije zauzeće reprezentacija Malija.

- FIBA je obaveštena o odluci predsednika Savezne Republike Nigerije da povuče Košarkaški savez Nigerije (NBBF) iz svih međunarodnih košarkaških takmičenja i aktivnosti na period od dve godine. U kasnijim komunikacijama sa NBBF, i uprkos zahtevu FIBA, postalo je jasno da uprkos okolnostima stvorenim odlukom vlade, NBBF nije u mogućnosti da potvrdi svoje učešće na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci za žene 2022.

S obzirom na višestruke stroge rokove koji se ne mogu odlagati kako bi se osigurala uspešna organizacija velikog međunarodnog događaja (procedure za izdavanje vize, rasporedi, prodaja karata, smeštaj, prijateljske utakmice, preliminarni spiskovi, avionske karte, akreditacije, itd.) i kako bi se zaštitio integritet takmičenja, Izvršni komitet FIBA je odlučio sledeće:

– Potvrđeno je povlačenje Nigerije sa FIBA Svetskog prvenstva u košarci za žene 2022.

– Mali, kao sledeći plasirani tim iz grupe B kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo u košarci FIBA 2022. u Beogradu, pozvan je da učestvuje na Svetskom prvenstvu u košarci 2022.

FIBA će u dogledno vreme objaviti da li će biti drugih odluka u vezi sa učešćem NBBF u drugim takmičenjima FIBA i eventualnih disciplinskih mera. – stoji u saopštenju FIBA.

BONUS VIDEO:  Koliko novca su donele titule najboljima u Top 5 fudbalskih liga?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024