PANTER OPET GRIZE! Bek Partizana ostvario najbolji poenterski učinak u sezoni i odveo crno-bele u ABA finale

G. KELIĆ

24. 05. 2022. u 08:35

POSLE najlošije poenterske partije u sezoni, odmah potom stigla je i najbolja kojom je "crno-beli čopor" odveo pred željeni plen zvani Evroliga, od koga ih u teoriji deli još samo tri koraka. Bek Partizana, Kevin Panter je sa 30 postignutih poena u majstorici polufinala ABA lige protiv Budućnosti (101:77) posle devet godina obezbedio ekipi Željka Obradovića plasman u finale regionalnog takmičenja.

ПАНТЕР ОПЕТ ГРИЗЕ! Бек Партизана остварио најбољи поентерски учинак у сезони и одвео црно-беле у АБА финале

Foto: ABA / KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Svestan je bio Amerikanac da mora da se pokrene i pokaže veću lidersku crtu od one u Podgorici, kada je meč završio sa nulom u košgeterskoj koloni. I to je od prvog zvižduka trećeg duela krenuo da čini, povrativši "zverske" atribute u svoju igru.

Iz igre je šutirao 9/19, do toga trojke 5/11 dok je sa linije penala bio precizan sedam puta iz osam pokušaja. Na sve to je uhvatio dve lopte, podelio tri asistencije i ukrao četiri lopte, za ukupan indeks korisnosti 31!

OBRADOVIĆ: OD NjEGA SVE POČINjE

TRENER crno-belih, Željko Obradović pohvalio je reakciju svog glavnog igrača u meču od velikog značaja.

- On ima ogromnu želju da igra, to je svima jasno. I kada je ubacio 30 poena nastavio je da bude agresivan. Odreagovao je posle one utakmice u Podgorici, igrao je izvanredno odbranu. Od najboljih igrača mora da počne sve, jer njegov primer ostali treba da slede - kazao je Obradović.

- Mislim da je ovo prvi put ove sezone da sam ušao u meč znajući da moram da postižem poene. Ništa drugo me nije zanimalo, mentalno sam se spremio da budem agresivan da pogodim šuteve i tako odredim tok meča - istakao je Panter posle prolaska u finale.

Nije tajna da ako Partizan želi da povrati trofej jadranskog prvaka u svoje vitrine, Panter mora da bude u svojoj "zoni". Jer tada ga malo ko može zaustaviti.

- Previše puta ove sezone mi se dešavalo da budem pasivan u napadu. Ne želim da se to dešava. Kada se mentalno spremim da budem agresivan, niko ne može da me zaustavi. Zapravo, niko generalno ne može da me zaustavi, toliko sam samouveren u svoje sposobnosti na parketu, ali sada znam da je potreban i taj mentalni aspekt pripreme - podvukao je rođeni Njujorčanin.

Statistički gledano, ovo je bila najefikasnija partija u sezoni za beka "valjka" u svim takmičenjima, koji je veći indeks korisnosti imao samo u uvodnom kolu Evrokupa, kada je na gostovanju Hamburgu imao valorizaciju 38.

Ono što je najvažnije pred odlučujuću borbu za plasman u Evroligu jeste to da crno-beli Panter ponovo grize, sa sveže naoštrenim kandžama.

NAJBOLjE PARTIJE U SEZONI

Partizan - Budućnost 101:77 (30 p., 3 sk., 2 as.)

Metropolitan - Partizan 82:89 (28 p., 2 as.)
Hamburg - Partizan 97:106 (26 p., 6 sk., 3 as.)
Partizan - Mega 90:93 (24 p., 7 sk., 3 as.)
Partizan - C. zvezda 98:84 (22 p., 5 sk., 2 as.)
* U ABA ligi i Evrokupu.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)