PASPALJ RAZOČARAN: Nije mi se svidela igra Efesa, a ni Vasilija Micića

Novosti online

21. 05. 2022. u 11:09

Srpski košarkaš Vasilije Micić odveo je preksinoć Anadolu Efes u finale Evrolige odlučujućom trojkom u poslednjim sekundama protiv Olimpijakosa u Beogradu, a meč je u društvu Grega Popoviča posmatrao i legendarno Žarko Paspalj.

ПАСПАЉ РАЗОЧАРАН: Није ми се свидела игра Ефеса, а ни Василија Мицића

Foto: N.Paraušić

Reprezentativac Srbije je postao košarkaški heroj dana nakon što je preuzeo punu odgovornost u trenucima kada je tim iz Pireja imao pobedu u rukama, ali Paspalju se nije dopao način Efesove i Micićeve igra tokom većeg dela meča.

- Ako me pitate za utakmicu, nije mi se svidela, ako me pitate za igru Vasilija Micića, ni ona mi se nije svidela, ali za ono što je uradio u poslednjoj sekundi - svaka čast! Hteo sam da kažem da je na završnim turnirima Evrolige u istoriji viđeno mnogo ovakvih mečeva, bilo je mnogo boljih, tako da nisam posebno oduševljen ovim između Efesa i Olimpijakosa. Ono što je dalo poseban koloritet tom susretu je 15.000 Grka u Areni, i to je bilo sjajno. Mogao je i Olimpijakos da pobedi, nijanse su odlučile, rekao je Paspalj, a preneo Kurir.

Prokomentario je i činjenicu da je u Beograd stigao Popovič, mada mu F4 Evrolige nije bio direktan povod.

- Greg je već gledao slične mečeve u Evropi, tako da mu to nije novost. Jedan od povoda jeste fajnal-for, ali on je stigao u Srbiju da se vidi s dragim ljudima. Zajedno smo posmatrali oba meča, dugo godina smo prijatelji... Eto, vreme prolazi, a prijateljstvo ostaje i mnogo mi je drago zbog toga, rekao je jedan od najboljih košarkaša sa ovim prostora.

Paspalj u finalu daje prednost Efesu.

- Teško je dati prognozu, možemo da to uradimo onako kafanski. Dajem prednost Efesu, mislim da imaju talentovaniji tim, posebno napadački. Real je uradio odličnu stvar u polufinalu s Barselonom, koja u poslednje vreme ne izgleda kako bi trebalo i reklo bi se da imaju probleme. Tako da je Real to iskoristio, a s druge strane, trener Pablo Laso je tempirao formu, što se i vidi iz Realovih rezultata. Mislim da će biti kvalitetna utakmica, bolja od polufinalnih mečeva. Mada, ulog je veliki, biće prisutan pritisak zbog činjenice da se igra za titulu, zaključio je Paspalj dodajući da će i večeras sa Popovičem pratiti meč za evropskog šampiona.

BONUS VIDEO: Luka Mitrović dobio udarac u lice

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna