MICIĆ UGASIO GRČKU VATRU: Srbin heroj Efesa, nestvarna završnica u Beogradu (VIDEO)

Novosti online

19. 05. 2022. u 19:08

BEOGRAD je večeras ponovo nakon četiri godine domaćin najboljim evropskim košarkaškim ekipama. Duel branioca trofejaa Anadolu Efesa i Olimpijakosa označio je početak "praznika" košarke u srpskoj prestonici. U duelu dve tima koja predstavljaju sam krem magične igre pod obručima kao pobednik izašla je ekipa Efesa, koja je rezultatom 77:74 u dramatičnoj završnici izborila veliko finale.

МИЦИЋ УГАСИО ГРЧКУ ВАТРУ: Србин херој Ефеса, нестварна завршница у Београду (ВИДЕО)

FOTO: AP

Na hiljade ljubitelja košarke iz Pireja stiglo je u Srbiju i napravilo ambijent u kome su se njihovi miljenici osećali kao da igraju na svom parketu.

Gotovo tri sata pre početka susreta “crvena“ reka počela je da se sliva ka Areni, pa su tako svi ulazi u dvoranu krcati onima koji su došli da isprate trostrukog šampiona Evrope. 

Uz huk "Arene" koja je večeras bila vetar u leđa grčkom predstavniku, košarkaši Olimpijakosa bolje su otvorili duel.

Mustafa Fal i Kostas Slukas imali su odličnu rolu u uvodnim minutima i doneli početnu prednost od 12:5. 

Šejn Larkin je pogodio jedinu trojku iz čak šest pokušaja Efesa posle šest minuta igre i time održao aktuelnog prvaka Evrope u rezultatkom priključku. 

Od tog momenta, bek turskog predstavnika uzeo je loptu u svoje ruke i gotovo da više nije pomišljao da je prosledi saigračima.

Pogled koji cilja dno mrežice, samopouzdanje u govoru tela i meka ruka koja se usijala, skoro sama je puna dva kvartala u stopu pratila lepo raspoređene poene Pirejaca.

Na kraju, najviše njegovim zaslugama, tim koji predvodi Ergin Ataman otišao je sa samo jednim poenom minusa u svlačionice hrama moderne srpske košarke, pri rezultatu 43:42.

Simultanki Šejna Larkina iz početna dva kvartala pridružili su se najbolji strelac Evrolige i jedini srpski predstavnik na fajnal-foru Vasilije Micić, kao i Elajdža Brajant.

Ovaj dvojac doneo je prvo osetnije vođstvo od plus devet poena razlike Efesu, početkom treće deonice. Proradio je i ofanzivni skok, šut sa distance je bio ubojito oružje još jednom, pa je sve govorilo da turski tim hrli ka odbrani naslova prvaka "starog kontinenta". 

Prekaljeni trio Papanikolau, Printezis, Slukas svojim iskustvom sa sedam titula Evrolige povukao je ponos Pireja iz ponora, pravo nazad u borbu za vrh Evrope. Zaigrali su Grci ponovo kompaktno u odbrani i zatvorili sve puteve ka košu. Tajler Dorsi je trojkom iz "step beka" sa zvukom sirene smanjio prednost na jedan posed, pred poslednju deonicu, bilo je 66:63 za branioca trofeja.

Čitavim tokom četvrte četvrtine crveno-beli iz predgrađa Atine disali su za vratom turskom timu, da bi ko drugi nego šampionski nerv i hrabrost košarkaškog mađioničara Vase Micića trojkom slomili otpor Grka.

Srbin je pri rezltatu 74:74, "promešao" odbranu Olimpijakosa, sa nekoliko sjajnih driblinga, tražio poziciju za šut i onda BAM! Trojka kao kap uz zadršku i uz zvuk sirene.

Najefikasniji akteri utakmice bili su Šejn Larkin sa 21. poenom , Brajan Danston sa 18 i upravo čovek čije ime sada uzvikuje Turska, Vasilije Micić sa 15 poena.

Anadolu Efes u velikom finalu čeka pobednika meča Real Madrid Barselona.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista