UBIJEN KOŠARKAŠ! Tragičan kraj 32-godišnjaka, igrao u NBA, a Zvezdu baš umeo da muči

Novosti online

09. 05. 2022. u 17:30 >> 18:17

KOŠARKA je danas doživela bolan udarac.

УБИЈЕН КОШАРКАШ! Трагичан крај 32-годишњака, играо у НБА, а Звезду баш умео да мучи

Foto: AP Photo/Natalie Behring

Američki košarkaš Adrijan Pejn ubijen je u svojoj domovini.

Kako je saopštila policija Floride, ovog ponedeljka, u 1:37 po lokalnom vremenu, policija Orandž kauntija je pozvana na intervenciju zbog pucnjave.

"Čovek u 30-im godinama, koji je bio upucan, a kasnije identifikovan kao Adrijan Pejn (rođen 19. februara 1991), prevežen je u bolnicu, gde je konstatovana njegova smrt. Osoba koja je pucala, identifikovana kao Lorens Doriti, rođen 17. februara 1993, ostao je na mestu događaja i prevežen je u stanicu gde su ga saslušali detektivi iz odeljenja za krvne delikte. Doriti je uhapšen pod osnovanom sumnjom da je izvršio ubistvo s predumišljajem i prebačen je u lokalni zatvor", navela je policija.

U pitanju je bivši pik prve runde na draftu 2014. godine, kada su ga odabrali Atlanta Hoksi. Potom je bio član Minesota Timbervulfsa i Orlando Medžika, a zatim je napustio SAD.

U dva navrata bio je član Panatinaikosa, jednom Asvela, Ormanspora, dok je tragičan kraj života dočekao je u Litvaniji u dresu Juventus Utene.

Tačan uzrok smrti još uvek nije objavljen.

Lične rekorde je, u Evroligi, mahom ostvarivao protiv Crvene zvezde: najbolji indeks korisnosti (26) imao je protiv crveno-belih 10. januara 2020, kada je kao član Asvela ostvario i lični evroligaški košgeterski rekord (17 poena), ali i rekord po blokadama (tri) i ofanzivnim skokovima (4).

I u dresu Panatinaikosa je ostvarivao neke zapažene učinke protiv Zvezde, pa je tako sopstveni rekord po broju skokova na meču Evrolige ostvario 20. marta 2018. protiv beogradskih crveno-belih, kada je imao i najviše evroligaških defanzivnih skokova u svojoj evro-karijeri, sedam.


BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)