DUŠAN PUŠTA PITBULOVE: Bursa našeg trenera Alimpijevića danas igra u Andori za finale Evrokupa, drugi duel u Valensiji

V. P.

03. 05. 2022. u 09:30

TURSKA košarkaška bajka srpskog autora Dušana Alimpijevića stigla je do polufinalnog poglavlja. Tim Burse predvođen 36-godišnjim srpskim trenerom pokušaće da u kneževini Andora izbori finale Evrokupa i priliku da sezonu iz snova zaokruži senzacionalnim plasmanom u Evroligu.

ДУШАН ПУШТА ПИТБУЛОВЕ: Бурса нашег тренера Алимпијевића данас игра у Андори за финале Еврокупа, други дуел у Валенсији

FOTO: EPA

I pre današnjeg duela sa još jednim hitom drugorangiranog evropskog takmičenja (20.00), turski klub rođen 2104. godine zaslužio je etiketu senzacije eliminacijom Partizana i Cedevita Olimpije pred krcatim tribinama dvorana u Beogradu i Ljubljani. U toj kategoriji je i Andora, trenutno poslednji tim španske lige, iako ima više evropskog iskustva od Burse.

Alimpijevićevi pitbulovi, kako su prozvani posle urnebesnog intervjua Amerikanca Džona Holanda u poluvremenu meča sa Olimpijom, uoči puta u Andoru demolirali su Turk Telekom (101:65) i ukoračili u plej-of zonu turskog prvenstva. Andora je poražena na gostovanju Valensiji (76:81) i drži fenjer španske lige sa skorom 9-22.


U prve dve eliminacione utakmice Bursa je bila najbolja trojkaška ekipa sa ukupno 27 ubačaja van linije 6,75, uz odličnu realizaciju od 46,6 odsto. U tome prednjače Holand (8/13) i Derek Nidam (8/15), koji je za ključnu ulogu u trijumfu nad Olimpijom nagrađen produženjem ugovora.

Glavni sudija meča u Andori je srpski arbitar Ilija Belošević, dan kasnije na programu je drugi polufinalni duel Valensije i Virtusa (20.30).

Bonus video: Predrag Danilović o Fuenlabradi i Partizanovoj evropskoj bajci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)