NBA HAOS SE NASTAVLJA: Prvo "Jokić - Moris", a sada nova porcija nasilja u Denveru (VIDEO)

D. N.

11. 04. 2022. u 20:50

NIKOLA Jokić i Markif Moris su u novembru izazvali NBA haos, a Denver Nagetsi su ponovo u centru NBA pažnje zbog jednog incidenta na parketu.

НБА ХАОС СЕ НАСТАВЉА: Прво Јокић - Морис, а сада нова порција насиља у Денверу (ВИДЕО)

Tanjug/AP

I to sa razlogom - u noći za nama, desio se izuzetno grub prekršaj, a potom i jedna otvorena pretnja.

No, krenimo redom.

Najpre jedno malo podsećanje: U završnici novembarskog meča između Denvera i Majamija, Markif Moris je, ničim izazvan, na početku kontranapada Nagetsa snažno "uleteo" u telo Nikole Jokića, koji je tada igrao povređen i novi peh mu, svakako, nije trebao.

Besan zbog tog nasrtaja, Srbin je reagovao. Naime, usledio je, sekund kasnije, nesportski potez srpskog igrača, koji je sa leđa odgurnuo Amerikanca poznatog od ranije po prgavosti na terenu. Isključena su, naravno, obojica, a prethodne noći se, na isti takav, "Jokićev način", poneo i Nikolin saigrač, Fakundo Kampaco.

Istina, umalo je teže povredio rivala koji nije imao veze sa Argentinčevim nezadovoljstvom.

Naime, Kampaco, koji je zbog loših partija poslednjih meseci možda odigrao i poslednji ligaški meč dresu Denvera (a i pitanje je da li će dobiti šansu u predstojećem NBA plej-ofu), nije bio nimalo zadovoljan odlukom sudija kada je on smatrao da ga je Mek Meklang faulirao dok je on prolazio kroz reket Los Anđeles Lejkersa.

Nakon što je umalo tresnuo o tlo, iza konstrukcije koša, Kampaco besno se vratio na parket i, na opšte zaprepašćenje prisutnih, s leđa udario beka gostiju, Vejna Elingtona.

Argentinski reprezentativac je istog časa isključen, ali se na tome ovaj skandal nije završio.

Elington je, po okončanju meča između Denvera i Lejkersa, u kome Nikola Jokić nije igrao, poručio sledeće na Tviteru:

- Kada te vidim sledeći put, Kampaco, ščepaću te.

Elington nije odmah uzvratio argentinskom plejmejkeru iz tabora Denvera, a i dobro je što to nije učinio, jer je 15 centimetara viši i desetak kilograma teži od Kampaca čije su "mere" 178 cm, 88 kg.

Nikola Jokić - NBA statistika

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno je postizao 276,1 poena po meču, imao čak 13,8 skokokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta čeka Denver nagetse - raspored NBA plej-ofa

Ekipa iz Kolorada, predvođena Nikolom Jokićem, sa učinkom 48-34 zauzela je šesto mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige i u prvoj rundi plej-ofa igraće protiv trećeplasiranih Golden Stej Voriorsa.

"Ratnici" će u nedelju, 17. aprila, biti domaćini prvog meča, u 03.30 po našem, srednjeevropskom vremenu.

Ovolika pauza između poslednjeg ligaškog nastupa Nagetsa i prvog meča u doigravanju nije samo da bi se ekipe odmorile, već i da bi se u međuvremenu ekipe koje su obe konferencije završile prvi deo prvenstva od sedmog do 10. mesta nadmetale u tzv. "plej-in turniru".

U Istočnoj konferenciji, Bruklin (7. na tabeli) i Klivlend (8.) će se boriti za plasman u plej-of, a poraženi će imati i drugu šansu, igraće protiv boljeg iz meča Atlanta (9.) - Šarlot (10.).

Što se "zapada" tiče, u nešto boljoj poziciji od dva preostala učesnika plej-ina su Minesota (7.) i Los Anđeles Klipers (8.) koji će se boriti za prolazak u plej-of, a poražena ekipa iz tog susreta igraće za preostalo mesto u doigravanju protiv pobednika meča u kome se sastaju Nju Orleans (9.) i San Antonio (10.)

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)