LITVANCI ZAPAMTITE , "ZVEZDA NIJE KAO OSTALI": Srbi odbili da drže zastavu Ukrajine, pa nesrećno pali u Kaunasu

Novosti online

03. 04. 2022. u 19:43

Crvena zvezda je porazom od Bajerna u Minhenu ostala bez šanse da se domogne mesta među osam najboljih u Evroligi, ali i pored toga srpski tim je ostavio srce na terenu u Kaunasu. Izabranici Dejana Radonjića posle produžetaka su izgubili od Žalgirisa - 103:98.

ЛИТВАНЦИ ЗАПАМТИТЕ , ЗВЕЗДА НИЈЕ КАО ОСТАЛИ: Срби одбили да држе заставу Украјине, па несрећно пали у Каунасу

FOTO: Evroliga

Najefikasniji u ekipi Zvezde bili su Ognjen Dobrić sa 21 poenom, Dejan Davidovac sa 18 i Stefan Marković sa 14. Nikola Kalinić dodao je 12 poena i sedam skokova, a Eron Vajt utakmicu je završio sa 11 poena.

Žalgiris su predvodili Edgaras Ulanovas sa 18 poena, sedam skokova i pet asistencija, Lukas Lekavičijus sa 17 poena i sedam asistencija i Džoš Nebo sa 16 poena. Paulijus Jankunas u pobedi je učestvovao sa 13 poena i sedam skokova, a Tajler Kavano sa 12 poena i pet skokova.

Žalgiris je u prvom poluvremenu bio bolji, bio je konstantno u prednosti koja je iznosila i 13 poena, na poluvremenu 45:32. Zvezda je popravila igru u nastavku, prvo je izjednačila na 54:54, a zatim je povela sa devet razlike - 67:58, pre svega zahvaljujući Dobriću, Davidovcu i Kaliniću.

Crveno-beli su vodili većim delom poslednje četvrtine, ali su domaći uspeli da nadoknade zaostatak, kada je Kavano u poslednjoj sekundi pogodio "trojku" i izborio produžetak.

Domaći su bili sigurniji u dodatnih pet minuta i ostvarili osmu pobedu u ligi.

Foto: Printskrin

 

Zvezda ima skor od 11 pobeda i 16 poraza na 11. mestu na tabeli, a Žalgiris zauzima 14. mesto sa 8/20.

Sudar u Litvaniji je imao vruću uvertiru. Naime, u trenutku izvođenja himne Evrolige košarkaši litvanskog tima i sudije su držali transparent "Zaustavite rat" u bojama zastave Ukrajine, dok su košarkaši tima sa Malog Kalemegdana praznih ruku dočekali početak meča.

U isto vreme, sa tribina se prolamala salva zvižduka od strane prisutnih navijača.

I na kraju su crveno-beli pružili junački otpor, ali nesrećno poraženi od Žalgirisa. Završili nastup u Evroligi, kako su igrali cele sezone, nekoliko dobijenih utakmica su izgubili i tako ostali bez šanse da izbore plasman među najboljih osam u Evroligi.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!