POSLEDNJA ŠANSA ZA TOP 8! Crvena zvezda večeras gostuje Bajernu u direktnom duelu za plej-of Evrolige

V. Preradović

01. 04. 2022. u 09:30

IZBACIVANjE ruskih klubova iz Evrolige odškrinulo je vrata top 8 faze nekim timovima koji su bili u beznadežnoj situaciji. Među njima je i Crvena zvezda, trenutno deseta na tabeli sa istim učinkom kao deveta Alba (11-14) i pobedom manje od osmoplasiranog Bajerna (12-12).

ПОСЛЕДЊА ШАНСА ЗА ТОП 8! Црвена звезда вечерас гостује Бајерну у директном дуелу за плеј-оф Евролиге

FOTO: KK Crvena zvezda

Zbog toga se današnji duel sa Bavarcima u Minhenu (20.30) može posmatrati kroz prizmu poslednje realne šanse za plej-of, o čemu navijači maštaju još od 2016. godine. Crveno-beli bi trijumfom nad timom trenera Andree Trinkijerija stekli prednost u međusobnim susretima i sa znatno uvećanom dozom samopouzdanja otputovali u Kaunas na nedeljni meč sa Žalgirisom (18.00). Nisu bez izgleda ni u poslednjoj utakmici ligaškog dela, 8. aprila u Beogradu protiv nekonstantnog Efesa, pritom oslabljenog odsustvom najboljeg igrača Vasilija Micića.


Poraz od Bajerna drastično otežava plej-of misiju, ali je i dalje ne čini nemogućom. U tom slučaju potrebne su pobede u preostala dva susreta i porazi Bavaraca na gostovanjima Fenerbahčeu, Efesu i Realu. Iz top 8 jednačine nije ispala ni Alba, koju čekaju mečevi na strani sa Efesom i Monakom, između njih na domaćem terenu sa Panatinaikosom. Postoji i mogućnost da ova tri tima završe regularni deo sezone sa istim skorom, pa bi o učesniku plej-ofa odlučivala mini-tabela formirana na osnovu njihovih međusobnih mečeva.


- Svesni smo značaja ove utakmice, šta može da nam donese - kaže krilni centar crveno-belih Luka Mitrović. - Opet, ne bismo smeli da stavljamo na sebe opterećenje koje može da nas "uguši". Moramo da odigramo maksimalno angažovano i pokušamo da savladamo Bajern, izuzetno kvalitetnu i tvrdu ekipu.

Luka Mitrović / FOTO: ABA liga


Ognjen Dobrić je više puta iskusio kako izgledaju dueli sa ekipama pod komandom Trinkijerija.
- Žargonski rečeno, moramo da budemo spremni na tuču. Očekujem veoma tešku utakmicu protiv fizički dominantnog protivnika, koji igra timski, ali ima lidere poput Lučića i Hilijarda. I Jaramaz igra odlično u poslednje vreme. Svaka od preostale tri utakmice je bitna, idemo sa ciljem da pobedimo u Minhenu, o Žalgirisu još ne razmišljamo.

HOLINS JOŠ VAN TIMA


KAPITEN Branko Lazić biće odsutan najmanje mesec dana, dok se svakodnevno prati stanje Ostina Holinsa.
- Holins neće biti u timu za meč sa Bajernom - rekao je trener Dejan Radonjić pred put u Minhen. - Idemo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku, svi moramo da načinimo korak više da bismo nadoknadili ovo što nas je zadesilo. Biće nam značajno to što ćemo imati podršku naših navijača u Minhenu.

Raspored direktnih konkurenata za Top 8

CRVENA ZVEZDA

1. APRIL: Bajern - Crvena zvezda
3. APRIL: Žalgiris - Crvena zvezda
8. APRIL: Crvena zvezda - Efes
BAJERN
1. APRIL: Bajern - Crvena zvezda
4. APRIL: Fenerbahče - Bajern
6. APRIL: Efes - Bajern
8. APRIL: Real - Bajern
ALBA
1. APRIL: Efes - Alba
6. APRIL: Alba - PAO
8. APRIL: Monako - Alba

BONUS VIDEO: Matija Bećković dobio Zvezdin dres sa brojem 10

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024