"NE! NE ŽELIM TO": Nikola Jokić ostavio Amere u čudu

Novosti online

11. 03. 2022. u 13:49

DOK mnogi sanjaju laskava priznanja, žive na lovorikama slave, Nikola Jokić je jedan zaista neobičan momak.

НЕ! НЕ ЖЕЛИМ ТО: Никола Јокић оставио Амере у чуду

Foto:FOTO: Printskrin Twitter/@nuggets

I način na koji i sa kakvom lakoćom igra košarku je ostavio Amerikance u čudu. Dobroćudni "bucko" se preko noći pretvorio u zver koja lomi protivnike, nosi Denver, pa je prošle godine stiglo i MVP priznanje od NBA lige.

I ove, svi vide Jokića kao najboljeg igrača ligaškog dela, ali to Srbina ne zanima

– Ne razmišljam o tome. Bila bi lepa stvar da ponovo budem najkorisniji NBA igrač, to da. Ali ja to ne želim, niti mi je potrebno. Dobro mi je gde sam i zadovoljan sam svojim statusom u NBA – priznao je as Denvera u opširnom intervju za „Sports Ilustrejted“!

Na pitanje da li je sanjao da će postati MVP, Jokić je imao spreman odgovor.

– Ne, ne možete sanjati o tome. Čak i kada sam došao ovde, nisam razmišljao o igranju. Došao sam samo da radim i da budem ‘NBA igrač’ na neki način. Tako da nisam nikada sanjao o tome. Nemam ciljeve u životu, samo idem kuda me put vodi – izjavio je Jokić.

Naravno, dotakli su se ovom prilikom gde pronalazi motivaciju da svako veče na terenu pruža sjajne partije.

– Ne znam. Ponekada je to samo igranje košarke, neke i takmičenje. Nekada je i strah od poraza, nikada nije jedna stvar. Znam da neki momci žele da budu najbolji, ja nemam taj problem. Znam da postoji boljih igrača od mene i da će biti boljih od mene u budućnosti – dodao je on.

Jokić je na kraju istakao i da postoje druge stvari, da mu košarka nije sve na svetu.

– Mogu da kažem da volim sladoled najviše na svetu, ali posle 10 dana stalnog jedenja sladoleda, i sladoled bi mi dosadio. Postoje druge stvari koje volim jednako kao košarku ili više od nje – zaključio je on.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije