SAMO ON I JOKIĆ: Nikola stao uz rame jednom od najvećih svih vremena (VIDEO)

Novosti online

07. 03. 2022. u 08:10

KOŠARKAŠI Denvera pobedili su noćas posle produžetka Nju Orleans sa 138:130 predvođeni srpskim igračem Nikolom Jokićem koji je postigao 46 poena u 17. tripl-dabl učinku ove sezone u NBA ligi.

САМО ОН И ЈОКИЋ: Никола стао уз раме једном од највећих свих времена (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Jokić je utakmicu završio sa 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a imao je i četiri blokade i tri ukradene lopte.

On je postigao 30 poena u četvrtoj četvrtini i produžetku. Srpski centar je 3,2 sekunde pre kraja regularnog dela postigao dva poena sa linije za slobodna bacanja i izborio produžetak, a minut i po pre kraja produžetka važnu "trojku" kojom je obezbedio pobedu.

Upravo ove brojke učinile su da se ime Nikole Jokića još jednom zlatnim slovima ureže u knjige NBA istorije.

Naime, Nikola je oborio nove rekorde jer je postao prvi centar posle legendarnog Vilta Čembelrna, i ukupno 10. košarkaš u istoriji lige koji je tokom sezone uspeo da upiše tripl-dabl od najmanje 40 poena. Uz to, od sezone 1973/1974. kada se računaju i parametri ukradenih lopti i blokada, jedini je košarkaš koji je ostvario ovakav učinak uz 3 ukradene lopte i 4 blokade.

Ova pobeda i partija Jokića dobija na važnosti i po tome što je ostvarena uz 70% ubačenih šuteva iz igre, a kada se pogleda, ponovo je samo Vilt Čemberlen uspeo da uradi isto. Trebalo bi istaći i to da je Jokić prvi od 2010. godine i Lebrona Džejmsa, koji je u jednom meču postigao 40 poena uz 4 blokade.

Ono što je sigurno jeste to da je srpski centar i ove sezone glavni kandidat da odbrani MVP titulu u najjačoj igi sveta, što bi ga i definitivno svrstalo među najbolje košarkaše svih vremena, gde po igrama dobrim delom i pripada.

BONUS VIDEO: Navijanje "grobara" tokom finala Kupa Radivoja Koraća

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!