SAMO ON I JOKIĆ: Nikola stao uz rame jednom od najvećih svih vremena (VIDEO)

Novosti online

07. 03. 2022. u 08:10

KOŠARKAŠI Denvera pobedili su noćas posle produžetka Nju Orleans sa 138:130 predvođeni srpskim igračem Nikolom Jokićem koji je postigao 46 poena u 17. tripl-dabl učinku ove sezone u NBA ligi.

САМО ОН И ЈОКИЋ: Никола стао уз раме једном од највећих свих времена (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Jokić je utakmicu završio sa 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a imao je i četiri blokade i tri ukradene lopte.

On je postigao 30 poena u četvrtoj četvrtini i produžetku. Srpski centar je 3,2 sekunde pre kraja regularnog dela postigao dva poena sa linije za slobodna bacanja i izborio produžetak, a minut i po pre kraja produžetka važnu "trojku" kojom je obezbedio pobedu.

Upravo ove brojke učinile su da se ime Nikole Jokića još jednom zlatnim slovima ureže u knjige NBA istorije.

Naime, Nikola je oborio nove rekorde jer je postao prvi centar posle legendarnog Vilta Čembelrna, i ukupno 10. košarkaš u istoriji lige koji je tokom sezone uspeo da upiše tripl-dabl od najmanje 40 poena. Uz to, od sezone 1973/1974. kada se računaju i parametri ukradenih lopti i blokada, jedini je košarkaš koji je ostvario ovakav učinak uz 3 ukradene lopte i 4 blokade.

Ova pobeda i partija Jokića dobija na važnosti i po tome što je ostvarena uz 70% ubačenih šuteva iz igre, a kada se pogleda, ponovo je samo Vilt Čemberlen uspeo da uradi isto. Trebalo bi istaći i to da je Jokić prvi od 2010. godine i Lebrona Džejmsa, koji je u jednom meču postigao 40 poena uz 4 blokade.

Ono što je sigurno jeste to da je srpski centar i ove sezone glavni kandidat da odbrani MVP titulu u najjačoj igi sveta, što bi ga i definitivno svrstalo među najbolje košarkaše svih vremena, gde po igrama dobrim delom i pripada.

BONUS VIDEO: Navijanje "grobara" tokom finala Kupa Radivoja Koraća

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu