DOK JE KOD NJIH ĐOKOVIĆ "PERSONA NON GRATA", Košarkašice Australije uživaju u Beogradu!

G. KELIĆ

09. 02. 2022. u 10:56

NOVAKA Đokovića su iz Australije proterali kao "personu non grata", dok je Srbija njihovu žensku košarkašku reprezentaciju dočekala kao najmilijeg gosta.

ДОК ЈЕ КОД ЊИХ ЂОКОВИЋ ПЕРСОНА НОН ГРАТА, Кошаркашице Аустралије уживају у Београду!

FOTO: FIBA

Selekcija iz zemlje kengura se trenutno nalazi u našem glavnom gradu, gde će od desetog do 13. februara učestvovati na kvalifikacionom turniru za odlazak na SP 2022. godine zajedno sa Srbijom, Brazilom i J. Korejom, iako je kao domaćin vizu za takmičenje automatski obezbedila.

Izabranice selektorke Sendi Brondelo su u prestonicu stigle početkom nedelje, smeštene su zajedno sa ostalim ekipama u hotelu "Kraun plaza", gde su juče odradile obavezno timsko fotografisanje.

Reporteri "Novosti" su pokušali da od neke igračice ili člana stručnog štaba dobiju kratak komentar o gostoprimstvu i načinu na koji su ugošćeni od strane domaćina turnira, međutim, usled strogih FIBA mera izazvanih još uvek aktuelnom pandemijom korona virusa, tako nešto nije bilo moguće, pošto se svi učesnici nalaze u zatvorenom balonu koji im ne dozvoljava kontakt sa medijima. Pokušaji da uspostavimo kontakt sa FIBA takođe su bili neuspešni.

Ono što znamo jeste da su Australijanke sinoć u hali sportova "Ranko Žeravica", mestu gde će se odigrati celokupni turnir usled zauzetosti "Štark arene" i dvorane "Aleksandar Nikolić", odradile kontrolni meč sa Francuskom, akterom druge kvalifikacione grupe koja se takođe igra u Beogradu. Po objavama na društvenim mrežama vidi se da je atmosfera u njihovom timu odlična, čini se da im "dlaka sa glave ne fali" i da uživaju u srpskoj prestonici (koliko mogu).

Prvu utakmicu na turniru, koji za njih neće imati takmičarskog značaja, igraju sutra od 12.00 časova, sa Brazilkama, dok će sa našim devojkama snage odmeriti u subotu od 21.00. Do tada će svakodnevno trenirati u novobeogradskoj hali kao i SC "Master"

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave