PARTIZAN DOČEKUJE ZADAR: Za srećn(ij)u Novu godinu

V. P.

03. 01. 2022. u 09:50

PROTIVNIK Partizana na novogodišnjoj premijeri isti je kao na premijeri sezone. Tada je u svojoj prvoj zvaničnoj povratničkoj utakmici na klupi crno-belih Željko Obradović debitovao pobedom nad Zadrom u dvorani "Krešimir Ćosić" (78:73).

ПАРТИЗАН ДОЧЕКУЈЕ ЗАДАР: За срећн(иј)у Нову годину

FOTO: ABA

Pred današnji drugi duel sa dalmatinskim timom u "Štark areni" (18.00) ističe da su Zadrani u međuvremenu prilično promenili lični opis.

- Zadar je ekipa koja je drugačija u odnosu na onu našu utakmicu na početku sezone - kaže Obradović.

- Imaju novog trenera, par novih igrača, igraju na apsolutno drugom nivou u odnosu na taj meč. Kao i uvek, pripremamo se za prvu utakmicu u godini. Odlaganje utakmice sa Megom iskoristili smo za rad, iako smo imali dosta igrača koji nisu bili sposobni da prisustvuju treninzima. Srećom, sada je sve u redu, tako da očekujem da probamo da odigramo dobru utakmicu.

Zadrani su tri od ukupno četiri pobede u dosadašnjih 13 kola ABA lige ostvarili u poslednje četiri utakmice. Slavili su na gostovanjima Cedevita Olimpiji i Megi, dok su se od jadranske 2021. oprostili trijumfom nad Splitom u dalmatinskom derbiju.

- Imali smo nedelju dana viška zbog otkazane prethodne utakmice, tako da smo imali vremena za oporavak i pripremu za meč protiv Zadra - ističe mladi centar Partizana Balša Koprivica. - Igrali smo protiv njih prvu utakmicu u sezoni, bili smo tada neuigrani kao ekipa i mislim da ćemo sada biti mnogo bolje pripremljeni. 

U Beogradu 14-2

DANAŠNjI duel Partizana i Zadra biće njihov 36. u ABA istorijatu. Crno-beli su ostvarili 23 pobede, na domaćem terenu 14 u 16 mečeva.

Poslednji beogradski poraz od Dalmatinaca doživeli su u oktobru 2018. godine, kada su gosti predvođeni Lukom Božićem (27 poena) slavili u "Štark areni" rezultatom 95:85.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)