"MIRNO MORE, CEPS" Dino Rađa se dirljivom porukom oprostio od starog prijatelja (FOTO)

Novosti online

02. 01. 2022. u 18:30

LjUBITELjE košarke iz Regiona u nedelju je potresla vest o smrti Vinka Bajrovića, legende Jugoplastike i nekadašnjeg tehnika košarkaške reprezentacije Jugoslavije.

МИРНО МОРЕ, ЦЕПС Дино Рађа се дирљивом поруком опростио од старог пријатеља (ФОТО)

Foto: N.Paraušić

Popularni Capo sarađivao je sa trojicom selektora SFRJ, Mirkom Novoselom, Krešimirom Ćosićem i Dudom Ivkovićem, a preko poslednje dvojice i sa Dinom Rađom, s kojim se i privatno družio, uprkos razlici u godinama.

Rađa nije zaboravio starog prijatelja pa preko društvenih mreža objavio fotografiju sa jedne od zajedničkih avantura, uz dirljiv popratni tekst.

- Be* ti život. Kakva smo mi ekipa bili i koliko smo se lepo za*ebavali. Ova slika najbolje govori kako nam je bilo. Dvojica su otišli prerano (Goran Sobin, nedavno preminuli Rađin saigrač iz zlatnih godina Jugoplastike i Milorad Bibić - Mosor, sportski novinar i autor biografije Dina Rađe, koji je preminuo pre 10 godina) a danas im se pridružio i Capo. Moj stari prijatelj. I za razliku od Mosora i Gorana ne pada mi teško. Moj Ceps je živio kao bog. Radio je ono što je najviše volio u životu. Bavio se košarkom, matematikom i imao je Miru. Tri ljubavi s kojima je bio okružen sigurno 70 godina. Nauzivao se putovanja, druzenja,za*ebancije. Radio s klubom, reprezentacijom, decom. Gušta je. Ja to znam i zato njegovu smrt treba gledati kroz prizmu srećnog života kojeg je imao. Sve nas čeka isto i dabogda svi mi imali život kakav je imao Capo i otišli bez puno patnje u njegovim godinama. I sad moram priznati da smo ovoga zubaca kupili jer taj dan nismo uvatili ništa. Isto je bio dobar na gradele. Mirno more Ceps - napisao je Rađa na Fejsbuku.

Bajrović je bio i profesor matematike i fizike, a radio je kao savetnik pri Zavodu za unapređenje sporta.

Napisao je tokom života 33 knjige, a i u penziji je besplatno podučavao decu matematiku i pripremao za maturu.

Dobitnik je tri nagrada za životno delo. Grad Split mu je dodelio za poseban doprinos stručnom i pedagoškom radu, razvoju prosvetno-pedagoškog sistema, te doprinos sportskom životu.

Dve mu je dodelio Ministarstvo nauke, obrazovanja i sporta. Nagradu "Ivan Filipović" za rad u prosveti i nagradu "Franjo Bučar" za rad u sportu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili