ČUDO NEVIĐENO: Trener rivala molio Nikolu Jokića da ne igra

D. N.

15. 12. 2021. u 07:30

NIKOLA Jokić je ponovo briljirao, ali i doveo do jedne nesvakidašnje NBA scene.

ЧУДО НЕВИЂЕНО: Тренер ривала молио Николу Јокића да не игра

Tanjug/AP

I na utakmici Denver - Vašington Srbin je bio u centru pažnje. Jokić, koji je ostvario treći uzastopni tripl-dabl pre povratka u Kolorado, i protiv Vizardsa je bio fantastičan.

Ali, pred sam nastup košarkaškog čarobnjaka protiv "čarobnjaka" iz glavnog grada SAD, desio se vrlo zanimljiv razgovor, koji je možda najbolje i najavio majstorije koje su potom usledile u izvođenju MVP-a lige.

Kejti Vindži, TV reporterka koja za televizijsku stanicu "Altitjud" iz Denvera prati nastupe Nagetsa u najjačem košarkaškom prvenstvu na svetu, rešila je da pita trenera Vašington vizardsa nešto o Jokiću.

A taj trener nije bilo ko.

U pitanju je Ves Anseld Mlađi, sin nekadašnjeg MVP-a NBA finala, ali i sam veliki stručnjak. On je šest godina trenirao Jokića u Nagetsima, i to kao prvi pomoćnik šefa stručnog štaba Denvera Majkla Melouna.

Anseld je preuzeo uzdrmane Vizardse ove godine, a sa njima trenutno ima bolji učinak (15-14) nego što to ima njegov doskorašnji klub (14-13), i pored poraza od njega u Koloradu.

Imajući u vidu da najbolje od svih trenera koji vode Jokićeve rivale poznaje srpskog asa, Kejti Vindži je Vesa Anselda mlađeg pitala kako uopšte počinje proces smišljanja odbrane da se aktuelni MVP zaustavi.

Ves Anseld mlađi, trener Vašington Vizardsa / Foto: Tanjug/AP

Strateg Vašingtona je tada otkrio jednu nesvakidašnju stvar, upravo na temu kako je počeo pripremu da neutrališe asa Denvera:

- Prišao sam Jokiću i zamolio ga da ne igra. Odbio me je! - uz osmeh je rekao Anseld, pojasnivši koliko je, zapravo, NBA stratezima teško da dođu do rešenja za Srbinove majstorije.

A one su se nastavile i protiv Vašingtona. Iako je naš košarkaš doživeo da ga peti put u NBA karijeri isključi "sudija koji mrzi Srbina", i pored toga je Nikola Jokić bio najbolji akter na terenu.

Podsetimo, Nagetsi su trenutno na učinku 14-13 i zauzimaju osmo mesto u Zapadnoj konferenciji, a naredni meč igraju na svom terenu protiv Minesote, koji je jedno mesto ispod, sa 12-15.

Utakmica je na programu u četvrtak, tri sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu. 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati