DAĆEMO SVE ZA SRBIJU: Šestorica debitanata među "orlovima"

G. KELIĆ

23. 11. 2021. u 22:09

DESETI kvalifikacioni FIBA "prozor" za plasman na treće veliko takmičenje, Svetsko prvenstvo 2023. godine, reprezentacija Srbije započeće pored novog selektora Svetislava Pešića, trećeg koji će posle Aleksandra Đorđevića i Igora Kokoškova okusiti ovaj nakaradni sistem, i sa šest debitanata u nacionalnom timu.

ДАЋЕМО СВЕ ЗА СРБИЈУ: Шесторица дебитаната међу орловима

FOTO: KSS

U novembarskom ciklusu, u duelima sa Letonijom u Beogradu (sutra, 20.00) i Belgijom u Monsu (nedelja, 15.30) dres "orlova" prvi put će obući: Alen Smailagić, Balša Koprivica, Nikola Jović, Nikola Đurišić, Nikola Jović, Marko Jagodić Kuridža i Dušan Ristić.

Za ovog poslednjeg, debitantski poziv u reprezentaciju predstavlja veliku čast, podstrek za dalje kao i satisfakcija njegovog dobrog rada u prošlom periodu.

- Mislim da svi momci koji su se okupili imaju veliku želju da se što bolje pokažu selektoru Pešiću. I ja, takođe, imam želju da pokažem šta umem. Daću sve od sebe da pomognem timu i da uradim sve ono što se od mene traži. Velika stvar za moju karijeru je to što sam ovde na treninzima reprezentacije. To je potvrda mog rada - istakao je Ristić na prvom timskom treningu.

GRUPA A

PRVI "PROZOR"

25. novembar
Slovačka - Belgija 18.00
Srbija - Letonija 20.00
28. novembar
Belgija - Srbija 15.30
29. novembar
Letonija - Slovačka 18.00

Centar španske Fuenlabrade dodaje da ekipa prve zajedničke trenutke koristi kako bi se što bolje upoznala.

- Trenutno se fokusiramo samo na našu igru, na osnovne principe napada i odbrane. Nismo mnogo govorili o igri Letonije i o njihovoj taktici. Fokus je na nama, da se što pre uigramo kao tim. Moramo što brže da se naviknemo jedni na druge, da se prilagodimo sistemu koji treneri od nas traže. Mislim da ćemo za to vreme do utakmice uspeti da postignemo ono što je potrebno i da ćemo maksimalno spremni ući u prvi duel.

SRBIJA U "PROZORIMA"

Kvalif. za SP 2019.

POBEDA: 7
PORAZA: 5
Selektor: Aleksandar Đorđević, plasirali smo se kao treći u grupi.
Kvalif. za EP 2022.
POBEDA: 4
PORAZA: 2
Selektor: Igor Kokoškov, plasirali smo se kao prvi u grupi.

Na prvom Pešićevom okupljanju najmlađi član nacionalnog tima je 17-godišnji Nikola Đurišić iz Mege, dok je najstariji debitant Marko Jagodić Kuridža (34), krilni centar podgoričke Budućnosti.

- Kada sam prvi put pročitao spisak, bio sam šokiran. Nisam očekivao poziv, ali mi je čast što sam među ovim momcima. Stvarno su me odlično svi prihvatili. Imamo dobar ambijent i nadamo se dobrim rezultatima. Trebalo bi dobro da se pripremimo. Idemo korak po korak, nećemo da žurimo. Prvo Letonija, pa sve ostalo - naglasio je najmlađi seniorski reprezentativac Srbije.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere