PANATINAIKOS GOSTUJE ZVEZDI, NEDOVIĆ: Crveno-beli su u prednosti, biće dodatno motivisani

Novosti online

03. 11. 2021. u 11:07

CRVENA zvezda u 15. kolu Evrolige čeka Panatinaikos, tim Nemanje Nedovića stiže u Beograd.

ПАНАТИНАИКОС ГОСТУЈЕ ЗВЕЗДИ, НЕДОВИЋ: Црвено-бели су у предности, биће додатно мотивисани

foto Evroliga

Bek zelenih neće moći da zbog povrede istrči na teren dvorane "Aleksandar Nikolić", ali je u razgovoru za "Mocart sport" govorio o narednom meču. 

- I jedna i druga ekipa su na po dve pobede i pet poraza. Mi smo četiri utakmice odigrali u gostima i računali smo da ostvarimo tri pobede, odnosno da odbranimo domaći teren. Ali desio nam se poraz od Asvela koji je došao posle velike pobede i odlične igre protiv Efesa. Taj jedan neplanirani poraz došao je protiv ekipe koja je bila zaista dobro raspoložena i možeš samo da im čestitaš na tome i nastaviš dalje - otvara Nedović razgovor za Mocart sport i nastavlja:

- Zvezda je sada na četiri poraza zaredom i biće dodatno motivisana da okrene stvari. I mi i oni igramo odbranu na visokom nivou, tako da očekujem tvrdu utakmicu, gde će presuditi veći broj raspoloženih igrača u napadu. Vidim da Crvena zvezda ima malo problema u napadu kao i mi, ali rekao bih da smo ušli u bolji ritam u poslednje vreme, da smo se više upoznali, kapiramo trenerov sistem i nadam se da ćemo to moći da pretočimo na utakmicu u četvrtak.

Oba tima suočavaju se sa dosta problema u napadu. 

- Svakog leta kada se promeni veliki broj igrača, kada dođe novi trener, potrebno je vreme. Velika je to promena za sve nas. Nažalost, vremena nema jer je ritam paklen, igra se na dva-tri dana. Sve se rešava u hodu. Iz dana u dan izgledamo sve bolje, pogotovo na treninzima, pa se čeka trenutak kada će dobar rad sa treninga da se pretoči u dobar rezultat, da iskoristimo na najbolji način. Ako sada kreneš da gubiš, jako je teško uhvatiti ritam kasnije i stići ekipe koje se bore za Top 8. Veoma je bitno što pre uhvatiti priključak.

Nedović smatra da je njegov bivši klub u prednosti. 

- Imaće Zvezda veliku prednost domaćeg terena. Verujem da će navijači prepoznati momenat i ispuniti halu, da će doći u velikom broju da naprave sjajnu atmosferu. Što se tiče pojedinaca, suviše je trošiti reči na Kalinu (Nikolu Kalinića). On je najbolji i najkorisniji igrač s najviše minuta, ali ne može on sam da nas dobije. Jedan od najbitnijih, ako ne i najbitniji je Luka Mitrović. Ako uspemo da zaustavimo njegove role pod košem i proigravanja saigrača, verujem da ćemo napraviti dobar posao. Vidim da je i Ognjen Kuzmić u sjajnoj formi. Imaju dosta načina na koji mogu da nas 'povrede', ali nadam se da će moji saigrači biti spremni za sve što Zvezda bude servirala - rekao je Nedović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)