OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Nikola Jokić se povredio, a reakcija navijača Jute... (VIDEO)

Novosti online

27. 10. 2021. u 15:28

POVREDA koju je Nikola Jokić doživeo na gostovanju Denvera ekipi Jute iznedrila je i jednu neočekivanu reakciju.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Никола Јокић се повредио, а реакција навијача Јуте... (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Mnogo toga je, zapravo, neočekivano u taboru Nagetsa, koji su pre dve sezone igrali finale Zapadne konferencije NBA lige, a minuli šampionat završili jednu rundu ranije. Iako oslabljeni neigranjem "druge udarne igle", teže povređenog Džamala Mareja, činilo se da će dobar početak prvenstva biti neminovnost za ekipu koja želi iskorak ka tituli, ali... Problemi se gomilaju. 

Istina, sve je isprva u novoj sezoni delovalo idilično: posle pobede na gostovanju Feniks Sansima, Jokić i saigrači su trijumfovali i protiv San Antonija, uz još jednu MVP igru srpskog centra, a onda se desilo bolno "buđenje iz sna". Od mnogih otpisani Klivlend očitao je lekciju Denver nagetsima, kola su krenula nizbrdo čim je prvi koš na meču postignut efektnim zakucavanjem preko Jokića, da bi najjači udarac bio doživljen na terenu "džezera".

Jokić je doživeo povredu kolena, zbog koje nije igrao u drugom poluvremenu, ali je i pored toga ostao najbolji strelac ekipe sa 24 poena, a i najbolji asistent (sa šest uspešnih proigravanja klupskih kolega). 

Ipak, ono što je posebno bilo zanimljivo je reakcija navijača Jute Džez kada su videli da srpski as mora da napusti teren. Jer, kada su shvatili da MVP lige ne može da igra, a u pitanju je majstor košarke koji je, uz Mareja, bio najzaslužniji za antologijsko eliminisanje "džezera" iz plej-ofa 2020, ne da se tome nisu radovali, već su gromkim aplauzom pozdravili Jokića dok je napuštao igralište:

- Nikada nisam video navijače Jute da pokazuju takvu klasu! - reagovao je jedan od pristalica Denvera na Tviteru.

- Sjajan potez domaće publike - dobacio je drugi.

Međutim, igrači Džeza nisu imali previše milosti prema gostima, koji su u odsustvu svog vođe doživeli drugi poraz u nizu.

Iako trener Nagetsa Majkl Meloun "na prvi pogled" ne smatra da se radi o težoj povredi srpskog centra, valjda jer je morao da ga "istera s terena" pred početak treće deonice, pristalice kluba iz Denvera još uvek ne znaju da li će Jokić moći da igra na narednoj utakmici.

A valjalo bi za klub da igra, jer je, primera radi, s njim na parketu ekipa u prvom poluvremenu šutirala 20/27, odnosno sa 74% uspešnosti, a bez njega 4/16.

FOTO: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Denver je, čak i kada se računaju Jokićeve partije, tek 27. u ligi po uspešnosti napada, poslednji, 30. po broju izgubljenih lopti po utakmici, rezervna petorka prosečno primi 27 poena više nego što da, a na sve to ni igranje pred svojom publikom ne pomaže - kod kuće Nagetsi šutiraju trojke svega 18/28.

Naredni meč Nikola Jokić i Nagetsi igraju u subotu, od 4 sata po srednjoevropskom vremenu, i to sa Dalasom u Denveru.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna