ZVANIČNO: Srpski košarkaški trener preuzeo selekciju Rusije

Tanjug

22. 10. 2021. u 12:22

SRPSKI trener Zoran Lukić zvanično je novi selektor košarkaške reprezentacije Rusije, objavio je danas tamošnji savez.

ЗВАНИЧНО: Српски кошаркашки тренер преузео селекцију Русије

FOTO: N. Paraušić

Kako je saopšteno, on će nastaviti da vodi i ruski klub Nižnji Novgorod, a u drugoj polovini novembra održaće prvi trening kamp reprezentacije.

Lukić je na selektorskoj poziciji zamenio Sergeja Bazareviča, koji je poslednjih pet godina sedeo na klupi "zbornaje".

- Krajem septembra imao sam prvi sastanak sa Andrejem Kirilenkom i rukovodstvom federacije. I ove srede sam izneo svoju filozofiju, svoje stavove o pravcu u kom bi ruski tim trebalo da se dalje razvija. U Nižnjem se tradicionalno trudimo da održimo maksimalan balans između postizanja sportskih rezultata i pružanja treninga mladim igračima. Trenerima je često teško da pronađu ovu sredinu, ali ja sam već dugi niz godina u svemu tome, za mene tu nema ništa novo. To je ono što se od mene očekuje u ruskom timu. Velika je čast voditi reprezentaciju, ali takvu ponudu bih prihvatio samo od dve reprezentacije – Rusije i Srbije - rekao je Lukić za sajt Košarkaškog saveza Rusije nakon imenovanja.

Srpski stručnjak je veći deo trenerske karijere proveo u Rusiji, počeo je u Beopetrolu, a 2006. godine postao je trener druge ekipe moskovskog CSKA.

Posle dve godine prešao je u Nižnji, u kome je proveo više od šest godina pre odlaska u turski Banvit. Od 2017. godine ponovo je preuzeo Nižnji.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)