STANOJEVIĆ O CRVENOM KARTONU: Trener Partizana otkrio zašto je zaradio isključenje

Novosti online

22. 10. 2021. u 08:17

FUDBALERI Partizana poraženi su od Genta sa 1:0 na svom terenu u 3. kolu Lige konferencija, a utiske posle meča izneo je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

СТАНОЈЕВИЋ О ЦРВЕНОМ КАРТОНУ: Тренер Партизана открио зашто је зарадио искључење

FOTO: FK Partizan

Dotakao se isključenja koje je zaradio na kraju utakmice, zbog kojeg neće moći da vodi ekipu u Belgiji.

- U pitanju je bila neka komunikacija, jednostavno nesporazum. Ništa nisam rekao, išao sam da čestitam sudiji. On je reagovao, ja sam odgovorio i to je to. Nisam imao zamerku na suđenje. On je u odnosu na nešto što mu se desilo pre toga odgovorio, ja sam isto odgovorio i to je to. Nemam šta da dodam više - rekao je Stanojević.

Strateg kluba iz Humske analizirao je utakmicu i čestitao je rivalu na trijumfu.

- Čestitam Gentu na pobedi, bila je zahtevna utakmica sa dosta duela. Imali smo svojih šansi na kraju, ali ih nismo iskoristili. Naša dekoncentracija kod prekida je dovela do gola, ali nema šta, momci su dali maksimum. Mislim da je nerešeno bilo realno, ali to je to, idemo dalje - rekao je Stanojević na početku izglaganja.

Aleksandar Stanojević: Sabili smo ih posle naših izmena

Potom je dobio pitanje da li su igrači ispoštovali dogovor iz svlačionice. Istakao je da nije bilo lako njegovim izabranicima da igraju protiv kvalitetnog rivala.

- Momci su sve ispoštovali, ali su oni jači fizički, brži su od nas. Nisu ni oni imali neke šanse, ali su bili dominantniji. Sabili smo i mi njih posle naših izmena, ali kvalitet protivnika nam nije dozvoljavao da se razmahnemo.

Crno-beli prvi put ove sezone nisu uspeli da postignu pogodak.

- Nedostajao nam je završni udarac, ali ovo su takve utakmice. Imali smo prečku, još neke situacije pred kraj i u prvom poluvremenu kada smo morali bolje i brže da reagujemo. Oni su dobijali duele, ali nisu nas posebno ugrožavali. Nas je Soči više ugrožavao nego oni, ako ćemo tako da gledamo. Ali ne mislimo u tom pravcu. Ne odgovaraju nam ekipe koje su ovako fizički jake i brze. Na kraju, da smo iskoristili neke šanse, moglo je realno da bude nerešeno.

FOTO: M. Vukadinović

Jedno od pitanja upućeno Stanojeviću bilo je da li bi napravio neke promene oko tima?

- Naravno, uvek kad izgubite, naravno da bi možda nešto drugačije uradili. Ali nismo razmišljali o utakmici u nedelju, razmišljao sam samo o ovoj. Napravili smo tim za koji smo mislili da je najbolji za ovaj meč. Nismo nikoga odmarali ni rotirali, hteli smo da igramo ofanzivnije, nismo uspeli da se nametnemo i to je to.

Rikardo Gomeš nije bio na svom nivou. Navijači su navikli od njega golove.

- Sad kad gledate, mogao je bolje da odigra dve-tri situacije, ali Rikardo kad ne postigne gol, uvek će biti neko takvo pitanje. Teško je, bio je među tri štopera gore, nije mu bilo lako, težak je i teren bio, to se možda ne vidi. Nisam video da su njihovi napadači odigrali nešto bolje od njega.

U drugom poluvremenu trener Partizana je izvršio svih pet izmena i to relativno brzo.

- Hteli smo da izmenama dobijemo intenzitet, uveli smo igrače koji imaju intenzitet, Jojić, Lutovac, Urošević, Holender, Dača Pantić. Oni mogu agresivnije da napadnu, da budu pokretljiviji. Dobili smo ono što smo želeli, pritisli smo ih gore, bili smo direktni, da probamo ritmom da im pariramo. Falio nam je taj gol koji je visio u vazduhu u jednom trenutku. Nismo dovoljno dobro napadali bočne lopte, imali smo i nekih situacija kod prekida. Momci su i pred kraj napadali sa svih strana - zaključio je Stanojević.

Podsetimo, Gent je sada prvi na tabeli sa devet bodova, dok Partizan ima tri manje i zauzima drugu poziciju.

BONUS VIDEO: Detalj izvan stadiona Partizana

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici