NAPUSTIO PARTIZAN, ODE U PODGORICU: Veliko košarkaško pojačanje stiglo u Crnu Goru

Novosti online

07. 10. 2021. u 13:50

NOVI košarkaški transfer na "Jadranu".

НАПУСТИО ПАРТИЗАН, ОДЕ У ПОДГОРИЦУ: Велико кошаркашко појачање стигло у Црну Гору

Ilustracija foto: EPA

Samo nekoliko dana pred početak nove sezone, KK Podgorica je dobila veliko pojačanje.

Podgorica je angažovala Nikolu Jankovića, doskorašnjeg člana Partizana, a 206 centimetra visoki košarkaš, koji pokriva pozicije krilnog centra i centra, debitovaće za novi tim na Zlatiboru, na prvom ovosezonskom turnir ABA 2 lige.

- Janković je ponikao u mlađim kategorijama FMP-a, da bi potom prešao u Crvenu zvezdu, ali sa crveno-belima nije potpisao profesionalni ugovor. Nakon toga igrao je za belgijski Šarlroa i Pepinter. U sezoni 2015/2016. nosio je dres Mega Bemaksa, sa kojom je osvojio Kup Radivoja Koraća, da bi nakon toga otišao u ljubljansku Olimpiju, a onda je sezonu proveo u turskoj Sakariji - podseća sajt podgoričkog kluba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KK PODGORICA (@kkpodgorica)

Noseći dres Olimpije, Nikola Janković je osvojio prvenstvo i Kup Slovenije, uz MVP priznanje. Poslednje tri godine bio je član Partizana, u koji je stigao iz španskog Estudijantesa, a u dresu tog tima je prosečno ostvarivao 9,3 poena, 4,3 skoka na 12 mečeva koliko je odigrao u ACB ligi.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je srebro i bronzu na prvenstvima Evrope, sa selekcijom do 19 godina bio je vicešampion Evrope, a sa mladom reprezentacijom stigao je do bronze na šampionatu Starog kontinenta 2014. godine.

Podsetimo, KK Podgorica je u sezoni za nama stigla do polufinala ABA 2 lige, u kome je poražena od sarajevskih Sparsa.

Na prvom turniru nove sezone regionalnog šampionata, koji za vikend počinje u Čajetini, izabranici Nebojše Bogavca imaće za rivale Helios i Borac.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024