CRVENA ZVEZDA OSVOJILA TURNIR U MINHENU: Mitrović košem u poslednjoj sekundi srušio Bajern

Novosti online

12. 09. 2021. u 20:08

KOŠARKAŠI Crvene zvezde osvojili su "Magenta kup" u Minhenu, pošto su pobedili Bajern u finalu sa 70:68.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ОСВОЈИЛА ТУРНИР У МИНХЕНУ: Митровић кошем у последњој секунди срушио Бајерн

FOTO: KK Crvena zvezda

Junak trijumfa crveno-belih bio je povratnik u ekipu Luka Mitrović koji je košem u poslednjoj sekundi pogodio iz prodora i doneo pobedu svom timu.

Još jednom je šampion ABA lige kreirao sjajan preokret, na poluvremenu je gubio 13 razlike - 37:24, ali je odličnom igrom u drugom delu meča, posebno četvrtoj četvrtini uspela da preokrene rezultat i slavi.

Zvezda je poslednji kvartal dobila sa 30:16. Zanimljivo dala je više poena u ovoj deonici nego u celom prvom poluvremenu.

Finiš je bio dramatičan. Nikola Ivanović je sa dva bacanja doneo Zvezdi +4 na minut i tri sekunde do kraja, pa Hiliard na 40 sekundi do kraja vraća Bajern na -2. Potom je Rubit pogodio tešku dvojku za izjednačenje.

Luka Mitrović je probio i išao na ulaz – pogodio je za pobedu uz zvuk sirene!

Crveno-beli su ovaj meč igrali oslabljeni. U sastavu nije bilo Arona Vajta koji je protiv Panatinaikosa doživeo tešku povredu, meč su propustili Ognjen Dobrić, Marko Simonović i Dejan Davidovac.

Najefikasniji kod pobednika bio je Nikola Kalinić sa 14 poena, pratio ga je Luka Mitrović sa 12 i devet skokova. Na drugoj strani Ogastin Rubit je postigao 16, dok su po 14 postigli Dešon Tomas i Darun Hilijard. Bivši igrači Partizana Ognjen Jaramaz i Vladimir Lučić postigli su dva, odnosno pet poena.

Treće mesto na ovom turniru osovjio je Panatinaikos koji je posle dva produžetka pobedio Virtus sa 112:111.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024