"ZLATO SA SRBIJOM BILO BI MI DRAŽE I OD NBA PRSTENA": Bogdan Bogdanović za "Novosti" o turbulentoj sezoni, Atlanti i budućim ciljevima

V. PRERADOVIĆ

30. 08. 2021. u 09:00

ČETVRTA NBA sezona Bogdana Bogdanovića bila je statistički najuspešnija, takođe i najduža. Posle stresnog prošlog leta, kada ni sam nije znao u kom timu će završiti, obreo se u Atlanti i mimo svih očekivanja dogurao do finala Istoka.

ЗЛАТО СА СРБИЈОМ БИЛО БИ МИ ДРАЖЕ И ОД НБА ПРСТЕНА: Богдан Богдановић за Новости о турбулентој сезони, Атланти и будућим циљевима

FOTO: BB kamp

Na početku razgovora za "Novosti", srpski reprezentativac prisetio se tog iskustva sa nepredvidivom berzom NBA igrača.

- Bilo je mnogo teško, prvi put sam kroz to prolazio pošto mi je istekao ugovor sa Sakramentom. Nije kao u Evropi gde imaš mnogo više vremena, tamo se sve ubrzano odvija. Kada je sve to prošlo, imao sam stvarno turbulentnu sezonu kojom mogu da budem zadovoljan. Znam da mogu bolje, uvek od sebe tražim bolje. Moj glavni cilj je da jednu sezonu odigram zdrav, da se ne povređujem. Što se statistike tiče, ne brinem se jer znam koliko radim.

NOVITETI

KAMP Bogdana Bogdanovića postaje sve sadržajniji.

- Trudimo se da svake godine ubacimo neke novitete, ove smo napravili prijateljstvo sa udruženjima "Moj red" i "Živimo zajedno", organizacijom za decu sa posebnim potrebama. Vizija kampa ostaje ista, bazira se na vikend ol-star takmičenju i dobrom provodu klinaca, koji vole da čuju kako sam počeo, koje su mi omiljene patike, kada ću da se vratim u Partizan.

Trener Hoksa Nejt Mekmilan prepoznao je da je Bogdanović više od elitnog šutera i dao mu ulogu kakvu je imao u Evropi.

- I Sakramento i Atlanta su mlade ekipe, igraju brzu košarku, slična je i moja uloga. Mislim da je trener osetio da mogu da igram i kao plejmejker, pa mi je i davao loptu. Veoma smo talentovani, jedva čekam nove izazove. Stvarno imamo neviđen potencijal, igrače koji bi u nekim drugim timovima mogli da budu lideri. Drago mi je što smo uspeli da sačuvamo celu ekipu, što je u NBA veoma teško. Verujem da će se to dobro odraziti na našu igru, mi smo se razigrali tek u drugom delu sezone, kada smo se uklopili i prihvatili uloge koje nam trener daje.

Priznaje da ga je dug boravak u NBA donekle amerikanizovao kao igrača i osobu.

- Trudim se da pokupim dobre stvari, ali sam sigurno pokupio i neke loše. Mislim da sam popravio komunikaciju sa ljudima, mojim bliskim prijateljima, što mi je nedostajalo dok sam boravio u Istanbulu. Možda se moja rutina malo promenila, više vremena provodim u teretani nego ranije, nešto manje na terenu.

Ispričao nam je zanimljivu anegdotu sa njegovog petog kampa, koji se održava u Sportskom centru "Dinamik".

- Pitam jednog levorukog dečaka ko mu je idol, očekujem da će odgovoriti da je to Harden. Kaže, pravo niotkuda, Denis Rodman. Pitam ga šta mu se sviđa kod njega, misleći da ga je privukao svojom ekstravagancijom. Ne, dopada mu se energija sa kojom igra, stvari koje radi na terenu. Skače, bori se, nisu mu važni samo poeni. Rekao sam mu da je to dobar primer kako možeš da napraviš svoju priču i ako nisi najbolji u onome što radiš. Bio sam oduševljen njegovim izborom, obično su Kari, Harden...

PODRŠKA

BOGDANOVIĆ ima potpisan ugovor sa "Adidasom", koji pruža značajnu podršku njegovom kampu.

- "Adidas" nam je stvarno izašao u susret i pomogao oko organizacije, opreme. Klinci su prezadovoljni, dobili su patike, šortseve, majice, sve što im je potrebno za ovaj kamp, a i za dalje - kaže Bogdan, koji na NBA terenima nosi model patika BYW. - Te mi baš leže. Igrao sam u Dame patikama, ali ove su malo pliće, što meni odgovara.

Većina polaznika kampa sanja NBA karijeru. Pitamo Bogdana šta bi izabrao ako bi mu bio ponuđen izbor "NBA titula ili zlato sa Srbijom".

- Najbolje bi bilo i jedno i drugo. Ako bih morao da biram, onda je to zlato sa Srbijom.

Posle propuštenog olimpijskog leta, naredne godine Srbiju čeka Evrobasket kao idealna prilika da osvoji zlato koje naša košarka čeka punih 20 godina.

- Ja se za to spremam...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna