NOVICKI ISPUNIO OBEĆANJE: Slavni Nemac došao u LJubljanu, "na noge" Luki Dončiću, uskoro pada potpis na novi "mega-ugovor" (VIDEO)

Novosti online

09. 08. 2021. u 16:27

DIRK NOVICKI je ispunio obećanje! Legenda Dalasa i nemačke košarke najavio je nedavno da će u društrvu Džejsona Kida i Marka kjubana ukazati čast Luki dončiću i doći u Ljubljanu da potpišu ugovor sa najboljim košarkašem Slovenije - i to su i uradili.

НОВИЦКИ ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ: Славни Немац дошао у Љубљану, на ноге Луки Дончићу, ускоро пада потпис на нови мега-уговор (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Malo ko je ozbiljno shvatio najavu Dalasovog trija, ali su Amerikanci očigledno rešili da isteraju taj deo priče i sleteli su u Ljubljanu danas tokom jutra. Slovenački ogranak televizije N1 primetio je Novickog i Kida kako uživaju u suncem okupanoj prestonici.

Sve to dolazi nakon fantastičnih igara Luke Dončića za Dalas tokom prethodne sezone, ali i vesti da je Slovenac uvršten u najbolju petorku turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pred njega će biti predstavljen čuveni "supermaks" ugovor na pet godina vredan više od 200.000.000 dolara. Potpis će biti stavljen na papir u Sloveniji.

Iako je bilo nekih nagoveštaja da bi druge franšize mogle da preotmu Dončića iz ruku Dalasa, to se nije desilo. Maveriksi su odlučili da svoju budućnost u potpunosti stave u ruke sjajnog mladog košarkaša, koji je u poslednjoj sezoni postizao 27,7 poena po utakmici uz osam skokova i 8,6 asistencija.

Na olimpijskom turniru ubacivao je 23,8 poena u proseku, što ga je svrstalo na treće mesto, a na sve to je imao 9,7 skokova (drugo mesto na turniru) i 9,5 asistencija (prvo mesto u Tokiju).

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024