ŽELJKO OBRADOVIĆ SPREMA "BOMBU": NBA zver za poene na korak od Partizana (VIDEO)

Novosti online

11. 07. 2021. u 12:55

KK Partizan i Željko Obradović imaju novu želju na poziciji plejmejkera - Bred Vonamejker navodno je na meti Partizana.

ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ СПРЕМА БОМБУ: НБА звер за поене на корак од Партизана (ВИДЕО)

FOTO: N. Paraušić

Vest da je Bred Vonamejker želja KK Partizan preneo je "Sportando", uz dodatak da je pored crno-belih i Virtus zainteresovan da ga angažuje.

Vonamejker pokriva pozicije jedan i dva, što je potrebno sa crno-belima, a potencijalno dobra stvar bi mogla da bude i što je već sarađivao sa Obradovićem u Fenerbahčeu, kada su se domogli finala Evrolige.

Prijavio se na NBA draft 2011. godine, ali ga niko nije izabrao, pa je sreću potražio u Evropi. Igrao je u Italiji za Teramo i Forli, pre nego što se opet okušao u najjačoj ligi na svetu, ali ni tada nije prošao.

Potom je igrao u Limožu i Pistoji, pre nego što je stigao u Bamberg 2014. godine. U Nemačkoj je igrao sjajno, osvojio je titulu i poneo epitet najboljeg igrača finala. I iduće godine je ostao u Bambergu, s njime je zaigrao i u Evroligi, a drugu sezonu zaredom je proglašen za MVP-a Bundeslige.

Tada je usledio poziv Darušafake, takođe je i u ovom klubu proveo godinu dana, kada je stigla ponuda koju nije mogao da odbije. Prešao je u Fenerbahče, koji je vodio Obradović i s kojim je od Reala poražen u finalu Evrolige. Posle ove epizode, odlučio se da ponovo proba u NBA i - bila je treća sreća.

Potpisao je ugovor sa Bostonom, za koji je odigrao preko sto utakmica za dve godine i beležio je malo preko šest poena prosečno. Potom je usledio prelazak u Golden Stejt, dok je prethodnu sezonu proveo u Šarlot Hornetsima. Za "stršljenove" je u proseku beležio 6,9 poena uz 3,4 asistencije.

Od avgusta, Vonamejker bi trebalo da postane slobodan igrač i upravo tada će odlučiti u kom klubu će nastaviti sredinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri