PARTIZAN REŠIO PROBLEM KOJI JE DUGO "VISIO NAD GLAVOM": Crno-beli uštedeli preko milion evra!

Novosti online

10. 07. 2021. u 15:52

Dugo je Partizan muku mučio sa dugovima. Ova sezona deluje da će biti finansijski stabilna, a crno-beli su se danas rešili još jednog velikog problema.

ПАРТИЗАН РЕШИО ПРОБЛЕМ КОЈИ ЈЕ ДУГО ВИСИО НАД ГЛАВОМ: Црно-бели уштедели преко милион евра!

FOTO: N. Paraušić

Naime, po dolasku predsednika Ostoje Mijailovića u klub utvrđeno je da Partizan ima velikih dugovanja prema banci koji su datirali još od sezone 2005/2006.

Tada su sklapani štetni ugovori po klub koji je i tužio banku pred sudom. Najavio je Mijailović da su velike šanse da crno-beli taj spor dobiju.

Danas je klub zvanično objavio da je sa Ekspo bankom postigao dogovor o vansudskom poravnanju zbog čega Partizan više nije u obavezi da isplati čak 1.400.000 evra!

Istina, nije ni banka dužna da nešto od prethodnih uplata vrati crno-belima pošto je takav dogovor o poravnanju sklopljen.

U borbu sa ovim problemom, uprava Partizana ušla je 2017. godine nakon blokade računa crno-belih od strane banke. Tokom sudskih postupaka, crno-beli su pred nadležnim sudom ukazali da je Banci vraćeno 77.000.000 dinara više nego što je potrebno i na osnovu prvostepene presude.

Banka je usled proglašenja ništavnosti ugovora bila dužna da klubu vrati navedeni iznos koji je uz priadajuće kamate narastao na 105.000.000 dinara.

Ipak, ono što je Partizanu bitno je to da je spor nakon četiri godine – rešen.

– Pre oko četiri godine, najveći pojedinačni problem je bila blokada od strane banke. Bilo je dosta saveta da se klub kao pravno lice uvede u stečajni postupak, biloje i predloga da se sprovede UPPR (Unapred pripremljeni plan reorganizacije). Izabrali smo najteži put, ali danas sam posebno ponosan na činjenicu da je naš Partizan onaj isti klub koji je nastao davne 1945. godine – rekao je Mijailović.

On je istakao da je zadovoljan konačnim dogovorom.

– Veoma smo zadovoljni obavljenim poslom jer je vansudsko poravnanje ubrzalo čitav proces. Do osnove za ovakav epilog došli smo nakon nekoliko godina teške borbe našeg pravnog tima pred nadležnim institucijama. Dokazali smo ono za šta smo se borili i ono u šta smo čvrsto verovali. Partizan je sada i definitivno finansijski konsolidovan i to je velika vest za sve koji vole klub i podržavaju ga na putu povratka u društvo najboljih.

Dakle, Partizan je trenutno olakšan za veliki teret koji je stajao na leđima crno-belih već godinama i može da nastavi sklapanje tima koji će napasti ulazak u Evroligu naredne sezone…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!