ČOVIĆ SPOMENUO TEODOSIĆA I MICIĆA: Jedan stariji igrač je nateran da potpiše sa menadžerom da će mu davati 20 odsto do kraja karijere

Novosti

08. 07. 2021. u 11:37

PRVI čovek Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je u četvrtak ujutru na TV Pink, gde je govorio o aktuelnoj košarkaškoj situaciji u zemlji.

ЧОВИЋ СПОМЕНУО ТЕОДОСИЋА И МИЦИЋА: Један старији играч је натеран да потпише са менаџером да ће му давати 20 одсто до краја каријере

Foto: FIBA, RTS printskrin, N. Paraušić

Tu se, pre svega, misli na neuspeh reprezentacije Srbije koja nije uspela da se kvalifikuje na Olimpijske igre u Tokiju, nakon što je u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu poražena od Italije.

- Ne bih pričao o tome da nismo izgubili kult reprezentacije. Ne znamo da poštujemo grb, zastavu, našu himnu... Tu je i to pljuvanje po Milošu Teodosiću, ali kada je bilo da se on nije odazvao? Ne mislim tu samo na Jokića, da je preduzeto sve od strane KSS, igrali bi još neki, ali ne možete to da zapostavljate tokom godine, morate ih obići. Vi morate da razgovarate cele godine sa našim košarkašima u inostranstvu - rekao je Čović i dodao:

Foto: FIBA, RTS printskrin

- Naša javnost koja krene da pljuje Vasu Micića, koji je stvarno imao rupturu 13-14 centimetara. Ali smo mi svi zaboravili da je dečko došao da igra kvalifikacije kada mu je majka umrla. Neke stvari u našem pristupu moraju da se menjaju. Kada kažem, odgovornost, to znači da neko mora da nam objasni šta, kako i zašto se dogodilo, a to je KSS na čelu sa predsednikom. Ima jedna velika činjenica, u sportu se ne živi od minulog rada. Možeš da budeš slavan koliko god hoćeš. Jesmo osvojili trofej, jesmo. Podigli ga, proslavili, stavili u vitrinu i sutra je novi dan, idemo dalje. Očigledno imamo drugačije standarde i kad se kaže kritika to se sve shvati lično.

Nastavio je Čović u istom tonu.

FOTO: KSS

- Neka objasne ljudi ono što treba da objasne, ali ja već tri-četiri godine pričam da je alarmantno stanje u srpskoj košarci. Mi imamo jednog starijeg igrača koji je bio nateran da potpiše sa menadžerom da će mu davati 20 odsto do kraja karijere, je l' vam to liči na Mamića?

- Odlaze deca u Italiju ili Španiju ispod radara, kupe nam i to malo talenata što imamo. Strani klubovi prave kampove u Beogradu, čiji je posao da se pravi strategija o košarci? Kada Zvezda igra loše i ima lošu sezonu, ko prvi odgovara - pa ja! Možeš da imaš 15 najboljih, ako oni ne naprave hemiju - i ako jedan buši - to se sve vidi. Svaka čast momcima koji su se borili, videlo se da nema sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili