FANTASTIČNI DONČIĆ ODVEO SLOVENIJU U TOKIO: Tripl-dabl maestralnog Luke, Litvanija pala u Kaunasu i prvi put u istoriji propušta OI

Novosti online

04. 07. 2021. u 20:27

LUKA Dončić je majstor košarke. Fantastični košarkaš Dalasa je odveo Sloveniju na Olimpijske igre, pošto je svoju selekciju predvodio do pobede protiv Litvanije u Kaunasu sa 96:85.

ФАНТАСТИЧНИ ДОНЧИЋ ОДВЕО СЛОВЕНИЈУ У ТОКИО: Трипл-дабл маестралног Луке, Литванија пала у Каунасу и први пут у историји пропушта ОИ

FOTO: FIBA

Neverovatnu partiju pružio je Dončić, zabeležio je tipl-dabl 31 poen, 11 skokova i 13 asistencija i bio je nerešiva enigma za domaći sastav.

Slovenija je odigrala odličnu treću četvrtinu - 28:17 i tako je stekla kapitalnu prednost koju Litvanci nisu uspeli da istope.

Najveća sportska smotra tako će proći bez Litvanije, jedne od najjačih evropskih košarkaških selekcija.

Biće to prvi put od sticanja nezavisnosti da Litvanci propuštaju olimpijski turnir u košarci koja je njihov nacionakni sport, ali tu će prvi put u svojoj istoriji biti aktuelni Evropski šampion, predvođen fenomenalnim Lukom Dončićem.

Osim njega dobru utakmicu odigrao je Vlatko Čančar koji je postigao 18 poena, Jaka Blažič je dodao 16. Na drugoj strani najviše se istakali Mantas Kalnijetis i Jonas Valančjunas sa po 14 poena.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi