OTPAO I BOGDAN: Srbija i bez drugog aduta na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

V. PRERADOVIĆ

21. 06. 2021. u 18:57

NEMA više ni procenta verovatnoće da Bogdan Bogdanović bude dostupan nacionalnom timu za Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu (29. jun - 4. jul).

ОТПАО И БОГДАН: Србија и без другог адута на квалификационом турниру за Олимпијске игре

Foto: Nebojsa Parausic

Atlanta se pobedom nad Filadelfijom u sedmom meču (103:96) plasirala u finale Istočne konferencije i zakazala najmanje četiri utakmice sa Milvokijem. Termini treće i četvrte utakmice su 28. i 30. jun, kada će "orlovi" uveliko biti u predolimpijskoj akciji.

Isto važi i za njegovog saigrača Danila Galinarija, prvu zvezdu italijanske selekcije, sa kojom bi Srbija mogla da se sastane u odlučujućem meču za odlazak u Tokio. Bogdanovićeva privrženost nacionalnom timu uvek je bila za primer, ali trenutne okolnosti mogle bi da ostave Srbiju i bez drugog najjačeg aduta za Igre u Tokiju.

Sedmu utakmicu sa Siksersima odigrao je nedovoljno oporavljenog kolena, sa zaštitnom longetom. To je ograničilo njegovo vreme na terenu na 21 minut, takođe i učinak na samo četiri poena (šut 2/8). Iako povreda nije povezana sa avulzionim prelomom tokom regularnog dela sezone, kolena našeg reprezentativnog beka daju jasna upozorenja.

Srbija na spoljnim pozicijama ne može da računa ni na Nemanju Nedovića, koji se oporavlja od posledica virusne infekcije, takođe ni na Marka Gudurića koji je na terapijama u Minhenu zbog hronične upale tetive. Na udaru je i centarska linija, najviše zbog otkaza Nikole Jokića, potom i zbog rehabilitacije Nikole Milutinova i Miroslava Raduljice. Na Akropolis kupu u Atini, sa kojeg su "orlovi" u Beograd doneli pobednički pehar, čuvari reketa bili su Filip Petrušev i Boban Marjanović. Izvesno je da će tako biti i na Olimpijskom kvalifikacionom turniru.

Poslednju proveru imaće u sredu protiv Meksika u hali "Aleksandar Nikolić" (20.00), u kojoj je moguć nastup nekog od igrača sa odobrenim produženim odmorom od napornih klupskih sezona. Selektor Igor Kokoškov najavio je da će se po povratku iz Grčke treninzima priključiti Vasilije Micić, Miloš Teodosić i Vladimir Lučić, igrači od kojih će u velikoj meri zavisiti ishod olimpijske misije.

KSS ZOVE NAVIJAČE

POSLE odluke Kriznog štaba da dozvoli 30 odsto popunjenosti tribina na sportskim manifestacijama u zatvorenom prostoru, Košarkaški savez Srbije pozvao je navijače da dođu u halu "Aleksandar Nikolić" i podrže "orlove" u pripremnom meču sa Meksikom (sreda, 20.00) i olimpijskim kvalifikacijama (oko 2.500 gledalaca).

Karte za prvu zonu koštaće 1.200 dinara, za drugu 1.000, za treću 800. Iste su cene i za utakmice u kvalifikacijama za OI u Tokiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)