KRALJ NIKOLA GOSPODARI U NBA: Jokić u idealnom timu najjače lige na svetu (FOTO)

Novosti online

16. 06. 2021. u 08:00

NIKOLA Jokić izabran u idealan tim NBA lige. Ovo je bilo očekivano jer je srpski košarkaš nedavno dobio MVP priznanje.

КРАЉ НИКОЛА ГОСПОДАРИ У НБА: Јокић у идеалном тиму најјаче лиге на свету (ФОТО)

FOTO: AP

Osim centra Denvera idealan tim najjače lige na svetu čine: Stef Kari (Golden Stejt), Luka Dončić (Dalas), Janis Adetokumbo (Milvoki) i Kavaj Lenard (Los Anđeles Klipers).

Zanimljivo, srpski košarkaš nije dobio maksimalan broj bodova, iako je proglašen za najkorisnijeg igrača kompletne sezone, pošto je imao dva glasa manje od maksimalnih 500. Zato jeste Adetokumbo, Kari je imao 496, Dončić 402, a Lenard 323 glasa. Jokić je tako drugi put u poslednje tri sezone našao mesto u idealnoj petorci najbolje lige sveta.

Drugi tim sezone čine: Demijan Lilard (Portland), Kris Pol (Finiks), Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkers), Džulijus Rendl (Njujork) i Džoel Embid (Filadelfija).

Proglašen je i treći tim u kome su Kajri Irving (Bruklin), Bredli Bil (Vašington), Džimi Batler (Majami), Pol Džordž (Los Anđeles Klipers) i Rudi Gober (Juta). Glasovi su se računali od 100 sportskih novinara i voditelja računajući pet za najbolji tim, tri za drugi i jedan za treći. To znači da samo jedan od birača nije video Jokića u najboljoj petorci, a koji biće poznato na kraju sezone, najavili su iz NBA.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade