LOVREN NASTAVLJA DA PROVOCIRA: "Za domovinu sam uvek spreman" (VIDEO/FOTO)

Novosti online

25. 12. 2022. u 10:09

HRVATSKI fudbaler Dejan Lovren posle skandala sa pevanjem ustaških pesama tokom proslave bronzane medalje na Mundijalu u Kataru, nastavlja sa istom retorikom i po povratku u "Lijepu njihovu".

ЛОВРЕН НАСТАВЉА ДА ПРОВОЦИРА: За домовину сам увек спреман (ВИДЕО/ФОТО)

Foto: Fejsbuk/EpicBrozo Caffe Bar

Gostujući u emisiji "Bujica" autora i voditelja Velimira Bujaneca, osvedočenog poštovaoca ustaškog pokreta i svega vezanog za zloglasnu NDH, Lovren je izjavio da je "uvijek spreman za svoju domovinu".

To je jasna aluzija na ustaški poklič "Za dom spremni" koji je zajedno sa kolegom iz reprezentacije Hrvatske uzvikivao i tokom pomenute proslave na kojoj je i pevao stihove pesme Marka Perkovića u kojima se veličaju ustaški zločini nad Srbima iz Republike Srpske Krajine.

Iako je zbog ovog ustaškog pira naišao na osudu (manjeg) dela hrvatske javnosti, Lovren ne samo da u svom postupku ne vidi ništa loše nego doliva ulje na vatru.

- Mesec dana, otkako smo krenuli na Svetsko prvenstvo nisam otvorio novine. Znam da je to pritisak i na mene, i na selektora i na ostale. Još do danas nisam otvorio niti jedne novine. Svi su mi ispričali kako su pisali o meni. Ja da sam salutirao fašistički? Neka ih bude sram! Tužbe sam već pripremio. Tu nema oproštaja! Ja predstavljam svoju državu i domoljublje. Nikad ne pozivam na nasilje i mržnju. Da, bio sam polupijan, ali i s razlogom srećan.

Foto: Printskrin

- Spreman sam za svoju državu! Zar ja to ne mogu izjaviti? Predstavljam svoju državu i narod koji možda nema glas. Ako ja ne mogu to reći, ko će reći? - Dosta je to škakljivo pitanje. Nisam za ovu scenu iz 2018. (voditelji isključuju struju Tompsonu, prim. aut.) ni znao, prvi put vidim to s Modrićem i Tompsonom. Bio sam negde iza. Iskreno, šokantno. Ali opet, zapevali smo. To je poenta svega. Koliko god to ta neka manjina nije dopuštala. Mi, kada se skupimo, svi krenemo kao jedan. Mogu da nas ućutkaju samo kratkoročno i neće nas ućutkati. 

- Ja sam za svoju domovinu spreman! Ja je volim, a da mi to neko brani, to neću da dozvolim. Neću se u svojoj državi sramiti naših domoljubnih pesama. Nikad nisam niti ću pozivati na mržnju i nasilje jer za to nisam, ali da mi netko brani da nešto pevam, to neću. Imam prijatelje iz Srbije, poštujemo se međusobno i nemam s njima nikakvih problema. Ne želim niti ulaziti u te teme - rekao je "ponosni Hrvat" Lovren , kome je idol iz igračkih dana bio Nemanja Vidić, a ime je dobio po - Deajnu Savićeviću. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (21)