PROTERIVANJE RUSA IZ SPORTA! Nemačka poziva svet: "Rusija mora ostati isključena"

Novosti online

09. 12. 2022. u 15:45

NEMAČKA se protiv vraćanju Rusa na sportska borilišta i poziva svet da se predstavnici "zbornaje" potpuno proteraju iz sporta dok ne prestanu sukobi u Ukrajini.

ПРОТЕРИВАЊЕ РУСА ИЗ СПОРТА! Немачка позива свет: Русија мора остати искључена

FOTO: Tanjug/AP

Ministarka unutrašnjih poslova i sporta Nensi Fezer iskazala je transparentan stav ove zapadnoevropseke zemlje.

- Sport treba da ostane dosledan u osudi neljudskog rata - rekla je ministarka za "Frankfurter algemajne cajtung".

Sve dok sukobi u Ukrajini ne prestanu, "neće biti vreme za pozivanje Putinove Rusije na međunarodne sportske događaje." ističe Fezer.

MOK će u petak razgovarati o uslovima pod kojima sportisti iz Rusije i Belorusije ponovo mogu da učestvuju na međunarodnim takmičenjima.

Predsednik MOK Tomas Bah je više puta rekao da sport ne treba politizovati i da ruske sportiste ne treba kažnjavati zbog agresorskog rata njihove zemlje. Na sastanak šefova nacionalnih olimpijskih komiteta pozvan je i Rus Stanislav Pozdnjakov.

- Putin svoj kriminalni agresorski rat vodi nesmanjenom brutalnošću protiv ukrajinskog stanovništva - rekla je Fezerova.

- Sva međunarodna sportska udruženja imaju obavezu da se nedvosmisleno pozicioniraju. Rusija mora ostati isključena sa velikih međunarodnih sportskih takmičenja - naglasila je nemačka ministarka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)