PIKSI ĆE PODIĆI EKIPU: Boško Đurovski iz ličnog iskustva zna da se naš selektor odlično snalazi kad je teško

Z. ĆOROVIĆ

26. 11. 2022. u 08:01

KADA je teško i kada je pod pritiskom - Piksi je najjači.

ПИКСИ ЋЕ ПОДИЋИ ЕКИПУ: Бошко Ђуровски из личног искуства зна да се наш селектор одлично сналази кад је тешко

FOTO: Tanjug/AP

Naš selektor uspeće brzo da podigne "orlove" posle neprijatnog poraza od Brazila, siguran je Boško Đurovski, bivši saigrač i dugogodušnji Stojkovićev bliski saradnik u Crvenoj zvezdi i Japanu.

- Piksi je veliki pozitivac, u to su se svi već uverili - ističe Đurovski u razgovoru za "Novosti".

- Kada smo radili u Japanu i Crvenoj zvezdi uvek je bio smiren u teškim i napetim situacijama. Mislim da će ta njegova mirnoća pozitivno uticati na ekipu. Pokušaće naš selektor da opusti igrače kroz šalu, priču iz svog bogatog iskustva, a zatim i da ih maksimalno podigne i motiviše pred odlučujuće mečeva sa Kamerunom i Švajcarskom. To je sada najvažnije. Bio bi veliki neuspeh da se ne plasiramo u drugi krug, pokvarilo bi se sve ono što se odlično uradilo do sada. Zna Piksi da moramo da prođemo dalje, kako znamo i umemo.

Boška su iznenadile Piksijeve izjave da smo fiziki pali u drugom poluvremenu.

- To nije opravdanje, jer su igrači uglavnom došli spremni iz klubova. Nije neko ko traži alibi, sigurno postoji neki dublji razlog što je to rekao. Mnogi naši fudbaleri privatno treniraju i rade po svojim programima, možda i otud Piksijeva frustracija. Onda su se desile i sve te povrede koje su nas poremetile. Siguran sam da je on pre utakmice, bio veliki optimista. Svi smo verovali da nećemo izgubiti, pravo da se nadamo dali su nam sjajni rezultati iz kvalifikacija i Lige nacija. Čekali smo utakmicu u pozitivnoj atmosferi, to se prenelo i na narod, možda je trebalo da igrači budu malo skromniji...

Srbija i dalje ima dobru priliku da se dokaže.

- Nikako ne smemo da padamo u očaj. Mislim da smo kvalitetniji od narednih rivala i da ćemo to pokazati. Kod Kamerunaca nisam ništa specijalno video, bolji smo od njih, tako da će ponovo odlučivati meč sa Švajcarcima. Oni znaju šta hoće, iskusni su, igraju čvrsto. Njihov napadač Embolo je izvanredan. Ipak, moramo da im se revanširamo i pokažemo da smo bolji - zaključuje Đurovski.  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)