HRVAT VELIČA PORAZ "ORLOVA": Srbija se raspala, mogli su primiti sedam komada

Novosti online

25. 11. 2022. u 10:34

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Mario Cvitanović prokomentirao je pobedu Brazila protiv "orlova" i činjenicu da su "karioke" od 2006. godine do danas dobile samo dve evropske reprezentacije - Srbiju i Hrvatsku.

ХРВАТ ВЕЛИЧА ПОРАЗ ОРЛОВА: Србија се распала, могли су примити седам комада

FOTO: Tanjug/AP

- Brazil ima ritam, promenu ritma, preciznost i individualni kvalitet. Hrvatska i Srbija žele da se nadigravaaju, igrati sa svakim, ali taj ritam ima ključnu ulogu. Dogodi nam se pad koncentracije, slede individualne greške koje Brazilce dovode do šanse. Sinoćnja utakmica? Brazil je bio dobar, zasluženo je pobedio. Imali su 20 udaraca prema golu. Srbija nije bila loša, ali nije bila učinkovita. Nije bila Srbija kakvu su svi priželjkivali - počeo je Cvitanović za "Sportske novosti".

Hrvat je otkrio šta je najveći problem Srbije.

- Nedostatak spremnih igrača - Mitrovića, Vlahovića i Kostića, koji su izrazito bitni za njihovu igru. Imali su samo jednog igrača pravog, nisu imali Kostića koji je specifičan po toj levoj strani. Vlahović u drugom delu kad je ušao nije bio raspoložen. Zanimale su me reakcije, prebacio sam na njihovu televiziju. Piksi je rekao - zanima me zašto smo fizički pali. Ja mislim da je postavka s Mitrovićem koji je do pre 10 dana bio na štakama bila pogrešna. On nije spreman, nije dugo igrao. Kostić nije igrao, Vlahović takođe. Piksi je hteo sa istim stilom kako je došao na Svetsko prvenstvo, kao i sa istim očekivanjima, hteo je da uđe pod kožu navijačima i celokupnoj javnosti.

Cvitanović je potom istakao da li bi Mitrović i Vlahović igrali da je on selektor Srbije.

- Moraš ih voditi na turnir. Teško je stavljati se u ulogu selektora. Titeu su svi zamerali zašto ne igra Žesus. A onda se desi Rišarlison koji za njegovu koncepciju i zahteve izgleda sjajno. I selektoru više paše. Srbija? Ako ih gledamo, šta su hteli? Da pritisnu visoko. Hteli su da dobiju posed, da dođu napred, guraju na bokove pa centaršuteve prema Mitroviću. On nije centarfor koji će pobeći, njemu bi trebalo lopte donositi. To se nije dogodilo. I onda je pao prvi gol, Piksi vadi Lukića i stavlja drugog špica Vlahovića. Dogodio se raspad, mogli su primiti još sedam golova - rekao je Cvitanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)