KAKO JE BRIH POKRAO SRBIJU: Mažić posle četiri godine odlučio da progovori i otkrije istinu

Novosti online

22. 11. 2022. u 14:02

Milorad Mažić govorio je o situaciji koja i dalje boli sve navijače Srbije.

КАКО ЈЕ БРИХ ПОКРАО СРБИЈУ: Мажић после четири године одлучио да проговори и открије истину

FOTO: EPA

Nesrećni poraz od Švajcarske pre četiri godine opet je postao glavna tema, jer će "orlovi" odmeriti snage opet sa istim rivalom na Svetskom prvenstvu u Kataru. Tada nas je u crno zavio sudija Feliks Brih, koji nije svirao čist penal nad Srbijom posle faula u kom je rvački oboren Aleksandar Mitrović, i to zahvaljujući dvojici čuvara. 

Nije tu situaciju dugo komentarisao Milorad Mažić, nije ni mogao kao sudija pod FIFA zastavom. Sada, u sudijskoj penziji, konačno ima slobodu da kaže sve što misli o tom potezu iz stručnog ugla. Pre tri meseca pričao je o tome kao gost Aleksandra Stojanovića u podkastu. 

- Kakva je bila komunikacija između sudije i VAR sudije, to je za mene... Komunikacija u svoj toj situaciji i objašnjenje njegovo za mene je irelevantno. Za mene je relevantno ono što se vidi na ekranu, a na ekranu se vidi jedan klasičan prekršaj koji je morao da bude sankcionisan, a na kraju je njegova odluka bila ta... - rekao je Mažić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MerkurXtip (@merkurxtip.rs)

Nastavio je u istom ritmu.

- To objašnjenje je neko pokušao da proturi u javnosti da je Mitrović morao da stavi ruke i on je njih držao. Pa ako dva igrača drže jednog, ti negde moraš da staviš te ruke na kraju. Znači uvek se gleda izvorno, šta je bilo inicijalno, bez obzira na sve, sa svim suplementima koji će se primenjivati u fudbalu, opet, odlučujući faktor će biti ljudski - rekao je Mažić.

AP Photo/Matthias Schrader

 

Podsetimo, Brih je pri rezultatu 1:1 odlučio da ne svira penal za "orlove" koji su, na kraju, izgubili utakmicu (2:1) i nisu otišli u drugi krug - a sam Nemac posle toga, za kaznu, više nije sudio na Mundijalu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)