A U VIP LOŽAMA ŠAMPANJAC... Francuzi ogorčeni na katarske vlasti da se zabrani pivo na stadionima

Goran ČVOROVIĆ

19. 11. 2022. u 20:04

SALVA kritika pljušti iz pravca Francuske, odakle se očekuje dolazak desetak hiljada navijača, ka organizatorima Svetskog prvenstva u Kataru, od načina na koji su dobili organizaciju, preko uslova u kojima su radili zaposleni na izgradnji kompleksa, do najnovije odluke da zabrane točenje piva na stadionima.

А У ВИП ЛОЖАМА ШАМПАЊАЦ... Французи огорчени на катарске власти да се забрани пиво на стадионима

FOTO: AP

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Pariza

Francuzi se bune ne toliko zbog toga što su stali u odbranu alkohola i omiljene poročne zanimacije navijača, već zbog toga što je dekret donet u poslednji čas i što na prvenstvu, očigledno, vladaju dvostruki aršini.

- To je, u neku ruku, i demonstriranje sile - istakao je poznati francuski novinar Kristijan Šeno, autor knjige "Katar u sto pitanja, tajne planetarnog uticaja".

- Kada se zabrani pivo na stadionima dva dana pred početak takmičenja znači da se emir oseća veoma jakim da nametne takvu odluku. Šeno naglašava da je ovo "Prvenstvo sveta za VIP osobe, bogatih za bogate", što je naveo i u svojoj knjizi.

- Za navijače neće biti piva, ali će zato u VIP ložama, unutar stadiona, šampanjac, viski i velike berbe bordoa teći u potocima, jer su donosioci odluka na planeti platili astronomske sume da se nađu u VIP ložama - kazao je Šeno.

Naglasio je i da postoji paradoks, jer Đani Infantino živi u Kataru sa svojom porodicom.

- Teško je kritikovati, kada se nalazite na katarskom tlu. Postoji ogromna hipokrizija, od samog početka, svi to znaju, još od 2010. godine - naglašava Kristijan Šeno.

Iz svega proizilazi zaključak da je FIFA nemoćna pred odlukama koje se donose u Kataru.

- Danas otkrivamo da je Katar takođe i tradicionalna zemlja, sa svojim vrednostima, i da je emir sposoban da pucketanjem prstiju zabrani alkohol - poručio je francuski novinar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)