ŠEVA KOBNA ZA NKUKUA: Novi peh za Francuze, sjajnom napadaču stradalo koleno

Z. ĆOROVIĆ

16. 11. 2022. u 21:29

JEDAN neoprezan start, i snovi da se zaigra na najvećem takmičenju se rasprše kao da su od sapunice.

ШЕВА КОБНА ЗА НКУКУА: Нови пех за Французе, сјајном нападачу страдало колено

FOTO: Profimeda

Novi, veliki peh doživeo je svetski prvak pred sam početak Mundijala u Kataru - reprezentacija Francuske braniće pehar i bez brzonogog napadača Lajpciga Kristofera Nkunkua (25), zbog toga što je teže povredio koleno na treningu nacionalnog tima. Na njega je, nimalo nežno, u inače bezazlenoj igri ševe, startovao Eduard Kamavinga, pa je ubrzo posle tog duela moglo samo da se konstatuje da je stradalo levo koleno i da Nkunku mora na duži oporavak.

Fudbalskom savezu Francuske nije preostalo ništa drugo nego da pronađe zamenu, pa je poziv da se priključi "trikolorima" dobio igrač Ajntrahta Rendal Kolo Muani, koji je do sada upisao dva nastupa za nacionalni tim. Debitovao je u septembru protiv Austrije, a igrao je potom i protiv Danske u Ligi nacija. Ove sezone Muani je pružao odlične partije u Ajntrahtu, na 23 utakmice postigao je osam golova uz 11 asistencija.

Ipak, u Francuskoj žale što im se juče desio još jedan nesrećan slučaj četiri dana do starta prvenstva, jer se očekivalo da će Nkunku biti veoma bitan adut selektora Didijea Dešana. Letos se uveliko pričalo da će ga Čelsi kupiti za 80 miliona evra, ali je on ostao u Lajpcigu i ponovo briljirao. Na 15 utakmica u Bundesligi postigao je 12 golova, tri je dao u Ligi šampiona. Po nekim prognozama, Nkunku je bio jedan od igrača za koje se očekivalo da budu najprijatnije iznenađenje u Kataru.

Dešanovim glavoboljama ne nazire se kraj, jer poznato je odranije da, pored Nkunkua, zbog povreda neće moći da računa na vrlo važne igrače kao što su Pol Pogba, Ngolo Kante, Presnel Kimpembe i Vesli Fofana.

Francuska nastupa u grupi D sa Danskom, Australijom i Tunisom, a prvi meč odigraće 22. novembra protiv "kengura".

"Trka" Benzeme i Varana

ZA prvo kolo Mundijala, neizvestan je i nastup najboljeg fudbalera sveta za 2022. Karima Benzeme, kao i štopera Rafaela Varana. Obojica vode trku sa vremenom da se oporave do prvog susreta sa Australijom.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)